Novinka Nové záběry z Resident Evil 4 VR

Nové záběry z Resident Evil 4 VR

Jan Urbančík

Jan Urbančík

13
Platformy Windows PC

Exkluzivita pro Quest 2 má vylepšenou grafiku a vyjde ještě letos.

Reklama

Resident Evil 4, jeden z nejpopulárnějších dílů této hororové série, vyšel poprvé v roce 2005, tehdy exkluzivně na GameCube. Postupem času se ale hra dostala prostřednictvím portů na všechny různé platformy. Minulý týden navíc byla oznámena verze pro virtuální realitu a včera jsme se na Oculus Gaming Showcase dočkali dalších informací.

Hru pochopitelně na rozdíl od originálu budeme hrát z pohledu první osoby. Vývojáři vše přizpůsobili na míru VR, a tak se z různých předmětů staly fyzické objekty, abychom mohli doopravdy sbírat munici nebo třeba poklady. Přepracováno je také přebíjení, inventář a ke změně zbraní už nemusíme chodit do menu. Leon má pak na ruce ukazatel zdraví a počtu nábojů ve zbrani. Pohybovat se můžete pomocí analogové páčky, ale pokud vám to nevyhovuje, k dispozici je také teleport.

Výrazně vylepšené jsou textury, aby hra nevypadala příliš zastarale a navíc teď poběží ve vyšším frameratu. Animace a cutscény naopak zůstaly původní, jen je vývojáři převedli do Unreal Enginu 4.

Na hře pracují Capcom, Oculus Studios a Armature Studios. Ve vývoji je údajně již několik let a vydání se dočkáme ještě letos. Resident Evil 4 VR míří exkluzivně na Oculus Quest 2.

Na závěr bych ještě rád připomněl, že s největší pravděpodobností nejde o spekulovaný remake Resident Evilu 4, který údajně nejprve vznikal ve studiu M-Two, ale nedávno měl vývoj převzít samotný Capcom. Tato hra má podle nepotvrzených informací vyjít v roce 2023.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama