Novinka The Endless Mission nás vtáhne do role vývojářů
Novinka Novinka The Endless Mission nás vtáhne do role vývojářů

Novinka The Endless Mission nás vtáhne do role vývojářů

Yurris CZ

Yurris CZ

Platformy Windows PC

Vytvořte vlastní hru v novém titulu od vydavatelů Never Alone.

Reklama

Vydavatelé z E-Line Media asi nejvíce proslavila vynikající příběhovka Never Alone zasazená do nehostinné aljašské krajiny z roku 2014. E-Line Media nyní světu odhaluje projekt vyvíjený studiem Endless Interactive. Řeč je o novém titulu The Endless Mission. Pojďme si tedy ambiciózní novinku blíže představit.

Jedná se o sandboxový titul vysoce zaměřený na dějovou linku. Příběh se zaměří na technologie v našich životech. Nebojte, nebudeme se topit ve filozofii, nýbrž budeme posláni do světa, kde není vše, jak se zdá. Hra láká na možnost utvoření vlastní hry a zážitků, nemá se však jednat o procházku růžovým sadem. Celé to zastřešuje Unity engine. Pokud se do The Endless Mission pustíte, budete vyzváni k mixování a úpravám her přes širokou škálu oblíbených žánrů, dokonce se dostaneme k manipulaci s podstatou hry nebo až k samotnému kódu.

Už teď se mluví o budoucnosti The Endless Mission ve vzdělávání, podobně jako Minecraft. Kromě toho, že se naučíte něco užitečného, nasajete i jako bonus trochu toho příběhu. Ten má být napsán společností Sleep Deprivation Lab, která pomáhala v oblasti poradentství u The Crew, Rise of the Tomb Raider či Middle-earth: Shadow of Mordor.

Na konci článku si můžete prohlédnout galerii screenshotů, ty ovšem toho moc neprozradí o hratelnosti, naštěstí se jeden z vývojářů trochu rozpovídal:

„Představte si The Endless Mission jako Garry's Mod, ale se soustředěným záměrem na výuku hráče na každém kroku modifikačního procesu, od jednoduchých systémových stavebních bloků založených na populárních herních žánrech až po přímé úpravy skriptů. Prvotní přístup bude obsahovat tři žánry, a to real-time strategii, 3D plošinovky a nenáročné závody. Další žánry budou postupně přibývat. To vše budete moci vylepšit nebo zmixovat a utvořit tak jedinečné zážitky. Zde je jednoduchý příklad: Vezměte šablonu RTS, snižte ovládání přehrávače na jednu jednotku, snižte její zdraví, přidejte některé nepřátele z platformy 3D a nechte hráče přejít z jedné strany arény na druhou. A teď je z toho stealth hra.“

„Kampaň přivede hráče prostřednictvím těchto procesů do světa příběhu, což dělá učební proces trochu zábavnější než nudné učebnice. Vše vypadá jako působivý a otevřený nástroj pro učení, jak fungují hry.“

Rozhovor zaznamenal web PC Gamer.com. Vydání se očekává v létě pouze pro PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama