Novinky o železe #5 - skládací telefony, RTX 5090 a budoucnost herních monitorů
Novinka Novinky o železe #5 - skládací telefony, RTX 5090 a budoucnost herních monitorů

Novinky o železe #5 - skládací telefony, RTX 5090 a budoucnost herních monitorů

David Jiránek

David Jiránek

Unikají první informace o RTX 5090 a vyzkoušeli jsme si špičkový OLED monitor.

Reklama

Vítejte u nového shrnutí hardwarových novinek. Kolegové na PCTuningu se ani tento týden nenudili, ostatně Samsung měl tiskovou konferenci, okolo Sony se točí řada úniků a podívali jsme se podrobně na monitor, který byste si měli připsat na vánoční seznam.

Hned na úvod týdne se proslechlo, že PS5 Pro obdrží výkonnější grafickou jednotku a Sony bude cílit na hraní v 8K. Zároveň by se měl vylepšit ray tracing výkon. O pár dní později následovala zpráva o 40 milionech prodaných kusů konzole.

Mezitím se na eshopech objevil notebook se zatím nepředstaveným procesorem od AMD. Na tom by nebylo nic divného, kdyby označení procesoru nekončilo znaky "X3D". Opěvovaná 3D V-Cache od AMD se tak zřejmě brzy dostane i do špičkových notebooků. Připravte si ale pořádný balík peněz.

Na chvíli odskočíme k pořádnému "PCTuningu". Známý overclocker Der8auer ukázal vodní blok pro procesor, který díky speciální konstrukci dokáže schovat trubky pro přívod a odvod chladící kapaliny.

Nebyl by to týden bez novinek ohledně Nvidia. RTX 4060 Ti se údajně v Číně prodává slušně, naopak vůbec se neplánuje prodej RTX 4090 Ti. U této tajemné grafiky jsme viděli jen chladič a pár fám, že extrémně výkonný model tavil v laboratořích zdroje. Nejnáročnější hráči si tak musí počkat na RTX 5090, u které známe přibližné datum vydání i první specifikace.

Aby novinek nebylo málo, Samsung představil nové skládačky Galaxy Z Fold 5 a Z Flip 5. Zejména u menšího Flipu najdeme konečně pořádný externí displej. Jinak je novinek minimum. Nechybí nová generace tabletu a hodinek.

Novinky o železe #5 - skládací telefony, RTX 5090 a budoucnost herních monitorů

V obsáhlém článku jsme se na závěr týdne podívali na budoucnost herních displejů. Respektive, dnes je to prakticky drahá přítomnost. Řeč je samozřejmě o OLED panelech. Pečlivým rozborem Adama Vágnera prošel model od Asusu s obnovovací frekvencí 240 Hz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama