Novinky v update firmware pro konzole Xbox
Novinka Novinky v update firmware pro konzole Xbox

Novinky v update firmware pro konzole Xbox

Martin Zavřel

Martin Zavřel

3
Platformy Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Listopadový update nám včera nadělil několik příjemných vylepšení.

Reklama

Včera se začal servery šířit nejnovější update firmware a dashboardu konzolí Xbox One i Xbox Series X|S. Kromě tradičního vylepšování stability systému jsme se tentokrát dočkali několika příjemných i vyloženě užitečných vylepšení:

Možnost pre-instalace budoucích her z Game Passu

Moderní videohry jsou pořádní mackové, pokud je kupujete digitálně. Podobně jako si můžete pre-instalovat jednotlivé zakoupené tituly, nově máte nyní možnost si takto dopředu stáhnout i zatím nevydané tituly, na které máte nárok v rámci vašeho Game Pass předplatného (samozřejmě vždy v odpovídajícím termínu s ohledem na vydání konkrétní hry). Hry si takto můžete nachystat do fronty nejen ze samotné konzole, ale také přes Xbox aplikaci v mobilu.

Novinky v update firmware pro konzole Xbox

Více druhů dynamických pozadí pro Xbox Series X|S

Dynamická (animovaná) pozadí jsou novinkou pro Xbox konzole a nabízí je pouze modely Series X|S (zřejmě s ohledem na omezenou paměť Xbox One). Zatímco z krabice jste v konzoli dostali jen původní zelenou variantu, nyní si můžete nově nastavit několik barevných odstínů nebo další stylová animovaná pozadí, odkazujících svými prvky na minulé generace Xboxů.

Novinky v update firmware pro konzole Xbox

Auto HDR notifikace ve hrách

Zpětná kompatibilita je pro Xbox velmi důležitá a díky ní je tato konzole tím nejlepším místem pro hraní tisíců her z minulých generací. Nejen že si můžete užít plynulejší snímkovou frekvenci nebo zrychlené nahrávací časy, ale funkce Auto HDR se navíc postará o vylepšení vizuální stránky hry bez potřeby zásahu vývojářů. Nově byla do firmware přidána ikonka s notifikací, abyste se při hraní mohli ujistit, že je takto funkce aktivní.

Novinky v update firmware pro konzole Xbox

"Optimized for Series X|S" odznaky na více místech

Řada novějších titulů vydala speciálně vyvinutá vylepšení, díky kterým hra vypadá a běží citelně lépe na nových konzolích. Patří mezi ně například Gears 5, Forza Horizon 4 nebo Ori and the Will of the Wisps. Kromě toho nové konzole startovaly s třicítkou na míru optimalizovaných her, kromě jiného například Assassins Creed: Valhalla, Yakuza: Like a Dragon nebo The Falconeer. Abyste snadněji na první pohled rozeznali, které hry vaši novou konzoli využívají naplno, byly odznaky "Optimized for Series X|S" přidány na další místa, ať už jde o přehled vaší knihovny nebo náhledy stránek s informacemi o hře. Hry můžete podle tohoto odznaku také filtrovat.

Novinky v update firmware pro konzole Xbox

Pro podrobnější informace v angličtině můžete zamířit na oficiální stránky Xbox Wire.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama