Novodobý Indiana Jones se vrací. Spelunky 2 ukazují hratelnost
Novinka Novodobý Indiana Jones se vrací. Spelunky 2 ukazují hratelnost

Novodobý Indiana Jones se vrací. Spelunky 2 ukazují hratelnost

Michal Burian

Michal Burian

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4

Novinkou bude dynamická voda a tekutá láva.

Reklama

Fanoušci akční plošinovky Spelunky se pořádně načekali. Pokračování dobrodružství novodobého Indiana Jonese bylo oznámeno již na konci října loňského roku. Teprve dnes, po dlouhých deseti měsících, se můžeme podívat na ukázku z hratelnosti. Nezávislé studio Mossmouth zveřejnilo první gameplay trailer a společně s ním do světa vytroubilo, že Spelunky 2 vyjdou v průběhu roku 2019 na PC a PlayStation 4. Později očekáváme další verze, jednička zavítala i na Xbox 360, tak proč by nemohla dvojka na Xbox One.

Spelunky 2 se odehrávají po událostech prvního dílu. Tvůrce Derek Yu tvrdí, že jde o rozšíření původního roguelike dobrodružství. Jak je to myšleno? Každá úroveň bude mít druhou vrstvu a hráči mohou přecházet z jedné vrstvy do druhé. Druhou novinkou je fyzika tekutin. Hráče bude ohrožovat dynamická voda, případně tekutá láva v nových oblastech, kde narazí na další příšery a pasti. Naštěstí jsou k dispozici nové předměty.

Příznivci Spelunek si v traileru všimnou dcery hlavního hrdiny. Ana společně s postavami Margaret Tunnel, Colin Northward a Roffy D. Sloth bude hratelná v multiplayeru, respektive kooperaci a možná i v singleplayeru. To autoři neupřesnili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama