Novou adventuru od Double Fine zaplatili fanoušci
The Secret of Monkey Island Novinka Novou adventuru od Double Fine zaplatili fanoušci

Novou adventuru od Double Fine zaplatili fanoušci

Daniel Kremser

Daniel Kremser

Tim Schafer je jméno, které zřejmě táhne. Jak jinak si vysvětlit, že během necelého dne vybral od fanoušků vice než 500 tisíc doalrů.

Reklama

Studio Double Fine se pustilo do vývoje nové oldschoolové adventury, kterou na trn uvedou začátkem přístího roku. To by nebylo až tak zvláštní, kdyby se nerozhodli peníze na vývoj vybrat od samotných hráčů pomocí serveru Kickstarter, který se zaměřuje právě na získávání peněz pro zajímavé nezávislé projekty.

Na serveru se možnost přispět objevila nejprve před 12 hodinami a na dosáhnutí cílové mety 400 tisíc dolarů měli mecenáši celý měsíc. Co se však nestalo, k tomuto okamžiku se vybralo již něco přes 550 tisíc.

Fanoušci tak nejen zafinancovali vývoj samotné hry, který se odhaduje na 300 tisíc, ale zároveň i dokument o vývoji, který by měl údajně vyjít na 100 tisíc a na starosti ho mají 2 Player Productions. (Minecraft: The Story of Mojang) Je tak otázkou, kolik nakonec tvůrci za zbývající měsíc dostanou a jak velá nakonec hra bude.

Případní dárci se mohou těšit i na zajímavé bonusy, pokud tedy přispějí nějakou tou větší částkou. Třeba za 10 tisíc dolarů se můžete těšit na oběd se samotným Schaferem a hlavními členy vývojářského týmu. Zajímavé bonusy ale na dárce čekají už od 15 dolarů. Právě v takovém případě totiž dostanete hru po vydání zdarma na steamu a navíc získáte přístup k betě.

O hře samotné nevíme prakticky vůbec nic. Ale jména jako Tim Schafer nebo Ron Gilbert jsou slušnou zárukou kvality. Ostatně, kdo by neznal Monkey Island a za zmínku určitě stojí i hříčka Stacking, která právě míří na PC.

A co tato zpráva vypovídá o současném stavu herního průmyslu? Očividně ještě nevymřela poptávka po tradičních adventurách, ačkoli jsou o tom současní vydavatelé skálopevně přesvědčeni. Tak uvidíme, zda něco parta z DoubleFine změní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama