Novou konzoli údajně Nintendo neplánuje
Novinka Novou konzoli údajně Nintendo neplánuje

Novou konzoli údajně Nintendo neplánuje

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

5
Platformy Nintendo Switch Switch

Switch je podle šéfa Nintenda v polovině životního cyklu.

Reklama

Podle šéfa pobočky Nintendo v Americe, Douga Bowsera, se konzole Nintendo Switch nachází ve středu svého životního cyklu a není zatím v plánu uvést na trh nový hardware. Uvedl to v nedávném rozhovoru pro magazín Polygon.

Bowser tak odpovídal na otázku, zdali je pravděpodobné, že do prodeje dorazí upgradovaný model Switche, přičemž rovněž odpověděl na údajné dlouho zmiňované spekulace o nové konzoli Nintendo Switch Pro. "Není to něco, na co bychom se v Nintendu chtěli v blízké budoucnosti zaměřit. Hybnost Nintenda Switch a Nintenda Switch Lite ve čtvrtém ročníku je silná. Věříme, že měníme trajektorii dalšího typického životního cyklu konzole," sdělil magazínu Bowser.

V dohledné budoucnosti se chce společnost Nintendo i nadále opřít o obě své konzole, tedy Nintendo Switch a Switch Lite. Bowser tudíž věří, že řada konzolí Switch stále roste a že neexistuje žádný okamžitý důvod k výměně hardwaru za jiný model, zatímco si stále drží tak silnou pozici na trhu. Analytici odhadují, že Nintendo Switch svou pozici na trhu ještě více posílí během vánoční sezóny, kdy jsou nové Xbox a PlayStation konzole v současnosti nedostatkovým zbožím. Od září 2020 se Nintenda Switch prodalo po celém světě 68,3 milionu kusů.

Tvrzení, které Doug Bowser v rozhovoru uvedl, je poněkud v rozporu s nedávnou zprávou agentury Bloomberg. Ta naznačovala, že Nintendo požádalo vývojáře, aby své hry připravili na 4K rozlišení pro nadcházející novou konzoli. Mimo jiné se objevovaly i zprávy o tom, že by udajné Nintento Switch Pro mohlo být vybavené Mini-LED displejem.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama