Nový Assassin's Creed se bude odehrávat v Paříži
Novinka Nový Assassin's Creed se bude odehrávat v Paříži

Nový Assassin's Creed se bude odehrávat v Paříži

Michal Burian

Michal Burian

317

<strong>Unikly první obrázky</strong>. <strong>Ubisoft chystá dvě hry</strong>, jedna z nich bude zasazena do Paříže v 18. století a nese pracovní název Unity.

Reklama

Kotaku od nejmenovaného důvěryhodného zdroje získalo první obrázky z nového připravovaného Assassin's Creed, který teprve čeká na své odhalení. Obrázky ukazují AC s pracovním názvem Unity odehrávající se v 18. století v Paříži. Všimnout si můžete katedrály Notre Dame, řeky Seina a dalších pařížských památek.

A co víc, nejde o jediný titul, který Ubisoft v letošním roce vydá. Unity vyjde na novou generaci konzolí v čele s PlayStation 4 a Xbox One, zatímco druhá hra s kódovým označením Comet bude určena pro Xbox 360 a PS3. Pravděpodobně jedna nebo obě budou dostupné i pro PC. O Wii U verze nepadlo zatím ani slovo.

Zajímavé je, že oba Assassin's Creed díly by měly vyjít na podzim letošního roku. Někteří z vás jistě budou nadšeni, že Ubisoft se rozhodl osvobodit své vývojářské týmy z pasti zvané PlayStation 3 a Xbox 360 a umožnit jim vytvořit hru pro novou generaci, která jim umožní detailnější, plynulejší a graficky hezčí hry. Jiní mohou právem tvrdit, že Ubisoft z Assassin's Creed série dělá dojnou krávu, ale jak pokaždé říkám, když je poptávka, tak proč by to nedělal, stejně jako v případě Call of Duty od Activisionu a dalších hrách od různých vydavatelů.

Velká francouzská revoluce je označení pro období dějin Francie mezi lety 1789 a 1799, tedy zhruba od svolání generálních stavů králem Ludvíkem XVI. do uchopení moci Napoleonem Bonapartem. Tehdejší absolutní monarchie ve Francii byla během ní nahrazena vládou lidu a republikánstvím; francouzská větev římskokatolické církve byla donucena k radikální restrukturalizaci [Wikipedia].

Pojďme si to ještě shrnout, Unity (pracovní název) bude jedena ze dvou Assassin's Creed her, které vyjdou letos na podzim, a bude se odehrávat během francouzské revoluce - zaměří se na asasína se jménem Arno. Součástí hry bude i parkour (tlačítka nahoru, dolu).

Připomeňme, že producentka Jade Raymond minulý měsíc řekla, že se další díl bude odehrávat v jejím oblíbeném historickém období. Nemusím dodávat, že pochází z kanadského Montrealu a navíc francouzská revoluce byla zmíněna v uniklém e-mailu Ubisoftu z loňského roku v rámci Assassin's Creed IV.

Nutno ještě podotknout, že screenshoty pocházejí z nedokončené verze hry. Finální verze tak bude vypadat úplně jinak, stejně tak bude pravděpodobně mnohem plnější náměstí.

Z AC pro starší generaci konzolí pravděpodobně platí dřívější zatím nepotvrzené informace: odehrávat se má v Londýně během průmyslové revoluce, konkrétně v závěrečných letech průmyslové revoluce ve viktoriánském Londýně.

Hlavní postavou má být Samuel Fey. Jde o úspěšného a respektovaného podnikatele, který se nenechal zkorumpovat a snaží se o bezpečnost a práva druhých lidí. Jak už to tak bývá, jeho poctivost ho nakonec dovede k asasínům. Právě díky tomu odhalí pravdu, která se skrývá za probíhajícím povstáním.

,,Assassin’s Creed V je zlomovým bodem série, představuje zcela přepracovaný stealth a bojové mechaniky. Vše pohání nová generace Ubisoft AnvilX enginu. Ubisoft inovuje sérii a přitom zachovává klíčové body," dočetli jsme se koncem ledna v údajně uniklé tiskové zprávě Ubisoftu.

Viktoriánské období je historická etapa vývoje Spojeného království v době vlády královny Viktorie od června 1837 do ledna 1901. Bylo to období prosperity Britského impéria, průmyslových inovací a rozvoje vzdělané střední třídy britské společnosti [Wikipedia].

Michal Burian je šéfredaktor Zingu, sledovat ho můžete na Twitteru @BurianMichal nebo na Google+ MichalBurianCZ.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama