Nový firmware pro PS5 zvedl výkon konzole
Novinka Nový firmware pro PS5 zvedl výkon konzole

Nový firmware pro PS5 zvedl výkon konzole

Jan Urbančík

Jan Urbančík

17
Platformy PlayStation PlayStation 5

Masivní skok ale nečekejte, jde pouze o pár procent.

Reklama

Před pár dny vyšel očekávaný update firmwaru pro PS5, který přinesl podporu přídavných SSD, vylepšil uživatelské rozhraní či přidal podporu 3D audia pro televizní reproduktory. Více podorbností najdete v našem článku z července, tehdy se totiž aktualizace dostala do beta fáze.

Nyní se ale zaměříme na trochu jinou věc, jež patch notes vůbec neuvádí a přišli na ni docela náhodou redaktoři Digital Foundry, kteří se o zjištění podělili v pondělním podcastu DF Direct Weekly. Během testování nové revize PS5 (o které jsme psali v souhrnu HW novinek) totiž narazili na zvláštní situaci, kde byla původní verze konzole výkonnější.

Rich Leadbetter si toho všiml u her jako Control nebo Devil May Cry 5, kde je odemčený frame rate. Nejprve padlo podezření na to, že příčinou je nějaký problém u nové revize, ale nakonec se ukázalo, že šlo právě o nový firmware (tehdy stále v beta fázi), který už byl nainstalovaný na launchové verzi PS5, zatímco nová revize měla pouze poslední veřejný update.

Jaký je tedy rozdíl ve výkonu? Ne moc velký a opravdu nemůžeme očekávat zázraky vzhledem k tomu, že šlo pouze o vylepšení na straně softwaru. Nárůst se pohybuje okolo 2 až 3 %, což většinou znamená zhruba 2 FPS navíc. Z pohledu běžného uživatele tedy absolutně nepatrný rozdíl, přesto je ale zajímavé, že takovýto nárůst vůbec nastal a společnost Sony informaci nijak nekomunikovala.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama