Nový Mad Max vás zavede před události z čtvrtého filmu
Mad Max Novinka Nový Mad Max vás zavede před události z čtvrtého filmu

Nový Mad Max vás zavede před události z čtvrtého filmu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4

O přežívání, závodění, dobývání a mnoho dalšího.

Reklama

O Mad Max se v poslední době mluvilo především v souvislosti se zrušením old-genových verzí. Na PC, PlayStation 4 a Xbox One bude mít ale co nabídnout. Své o tom vědí novináři z Game Informeru, kteří si měli možnost přímo v kancelářích tvůrců Avalanche Studio ve Stockholmu hru osahat.

Od vydání posledního (a zároveň i prvního a jediného) herního zpracování dobrodružství v drsném post-apokalyptickém světě uplynulo bezmála 25 let, od blížícího se titulu má tedy rozsáhlá fanouškovská komunita oprávněně vysoké nároky. Hra částečně plní funkci interaktivního doprovodu stejnojmenného filmového pokračování s podtitulem Fury Road, nicméně nejde o klasické videoherní zpracování jak ho známe. Herní Max Mad bude spíše rozsáhlým prequelem, na kterém se jako poradce podílí i režisér filmových předloh, George Miller. I přes jeho přítomnost je však vývoj a výsledný produkt plně v režii Avalanche (mimo jiné autorů povedených open-world akcí Just Cause).

Z hratelné ukázky lze o konečném ražení hry vyčíst mnoho. Hlavními nepřáteli bude gang banditů vedený Scrotusem. Ten vás hned z kraje hry téměř zabije, okrade o vaše vozidlo a v pustině tak začínáte od píky cestu za pomstou a spravedlností. Ta je samozřejmě ověšena obrovským množstvím vystřílené munice, vyježděného benzínu, prachu, kouře a krve. Nejen akcí a bojem je však živ svět Mad Maxe a hlavnímu hrdinovi tak bude třeba obstarat i dostatek jídla a pití, bez kterého bude v rozpáleném světě strádat. Naopak by neměl být nedostatek paliva, dle tvůrců by totiž nedostatek ježdění ve vozidlech působil kontraproduktivně. S tím souvisí i zmínka o realistickém chování prostředí. Pokud potřebujete potravu, prostě hledejte kroužící supy, značkující místo kde leží nějaká mršina.

Krom toho bude po vašem boku stát třeba i pes (pamatujete na Bojovníka silnic?) čenichající zásoby nebo vodu. Dalším společníkem se stane Chumbucket, mechanik který se k vám přidá někdy na začátku hry a poskytne svojí pomoc, sestávající se z palby z harpuny nebo opravování vašeho vozu. Co se týče ostatních postav, čeká na nás klasicky praštěná a originální paleta šílených nepřátelských i přátelských NPC rozesetých všude po zpustošeném světě. Některé táhnou za jeden provaz se Scrotusem, některé vám po krku nepůjdou. Pokud se tak ale stane a zrovna nebude po ruce auto, hra vás nechá vzpomenout na Batmana a užijete si rytmický boj ve stylu Arkham her.

Ve hře nebude chybět ani možnost vylepšovat si vozidla. Tak bude možno činit skrze systém garáže, ke které se dostanete v menu. Veškerá vylepšení budou tedy dostupná za pochodu. Pokud zemřete, objevíte se u nejbližšího bodu s balónem, který byl již zmíněn, a nepřijdete o žádné suroviny, které už jste našli. Tím se tak trochu eliminuje frustrace z nekonečného získávání materiálů, o které následně přijdete svojí nešikovností nebo prostě jen nešťastnou náhodou.

Svět bude živý, rozmanitý, plný skokánků, jeskyní, sopek, rozpadlých míst a především dýchající svou vlastní atmosférou. Tak trochu ve stylu her od Ubisoftu bude plný speciálních horkovzdušných balónů, kde bude možno prozkoumat okolí. Čeká na nás i spousta pevností, kempů, konvojů a ozbrojených šarvátek s ostatními přeživšími. Nepřátelská ležení můžete dobývat a snižovat tak vliv záporáka na lokaci. Do dobytých pevností se následně nastěhují jiní přeživší hledající úkryt.

Ve světě Mad Maxe prostě není nic zadarmo. A pokud by vám snad herní svět nestačil, nikdo vám nebrání v úniku z předem daných hranic. Ano, možná zemřete rychlou a bolestivou smrtí v obří prašné bouři, můžete však získat některé velice cenné kousky výzbroje nebo dílů do vozidel.

Mad Max zatím vypadá velice slibně, zda se očekávání vyplní, uvidíme už letos.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama