Nový prezident Nintenda chce expandovat i na Blízký východ
Novinka Nový prezident Nintenda chce expandovat i na Blízký východ

Nový prezident Nintenda chce expandovat i na Blízký východ

Yurris CZ

Yurris CZ

1

Vize má dostat Switch i do jižní a východní Asie, počítá se také s novým hardwarem.

Reklama

Japonská společnost Nintendo minulý týden "sesadila" z trůnu Tatsumiho Kimishima. Muže, který stál za úspěchem handheldu Nintenda Switch, Kimishima se rovněž podepsal pod vzepřením značky z fiaska v podobě Wii U. Novým držitelem nejvyššího postu právě v Nintendu je Shuntaro Furokawa. V interview pro Nikkei Asia Review Kimishima vysvětloval okolnosti opuštění ředitelského postu.

Furokawa totiž dobře zná vývojové týmy společnosti, dobře s nimi vychází, zkrátka ví, co čekat. Další jeho příznivou vlastností je umění vize do budoucna. Nový držitel prezidentské funkce má také vypracovaný obchodní plán počítající i s dalekou budoucností Nintenda. Plány údajně počítají také s novým hardwarem, ten ale neuvidíme v řádu následujících několika let.

Furokawavova vize prodejů a rozrůstání značky překračuje hranice Japonska, Evropy a Severní Ameriky. Expanze se má dostat do oblastí jako je Blízký východ či jih a východ Asie. Nováček ve funkci samozřejmě nemůže řídit vše sám, do představenstva svolal vybrané lidi Nintenda, kteří mají velké slovo. Plány mají zvýšit už tak solidní prodeje nejnovějšího počinu firmy, které činí téměř 18 milionů prodaných kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama