Nový Splinter Cell je údajně ve vývoji
Splinter Cell Novinka Nový Splinter Cell je údajně ve vývoji

Nový Splinter Cell je údajně ve vývoji

Jan Urbančík

Jan Urbančík

26
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Má jít o plnohodnotné pokračování, oznámení by mohlo přijít už příští rok.

Reklama

Francouzská společnost Ubisoft se rozhodně nebojí používat jméno spisovatele Toma Clancyho do názvů svých her a už spoustu let se stará o série jako Rainbow Six, Ghost Recon nebo novější The Division. Je tu ale ještě jedna populární značka, na kterou Ubisoft tak trochu zapomněl. Jde o střílečku Splinter Cell, jež se více zaměřuje na stealth a hlavní postavou je agent Sam Fisher. Dosud posledního dílu, s podtitulem Blacklist, jsme se dočkali v roce 2013, od té doby bylo až na prapodivné crossovery relativně ticho. Nyní ale přišel s velmi pozitivní zprávou magazín VGC, přičemž pod článkem je podepsaný uznávaný insider Tom Henderson. Podle jeho informací dal Ubisoft zelenou nové hře ze série Splinter Cell.

Asi nejlepší zprávou pro všechny fanoušky je, že už by skutečně mělo jít o plnohodnotné pokračování, žádný mobilní ani VR titul. Projekt má být v rané fázi vývoje, ale oznámení bychom se prý mohli dočkat už příští rok. Zatím není jasné, jaké přesně studio na hře pracuje, ale údajně by se nemělo jednat o Ubisoft Montreal, jenž stojí za vůbec prvním dílem Splinter Cell z roku 2002.

VGC oslovilo také samotný Ubisoft, aby se ke zprávě vyjádřil, ale společnost to samozřejmě odmítla komentovat. Nezbývá tedy nic jiného, než si počkat na oficiální oznámení. Vypadá to ale, že pro fanoušky her s agentem Samem Fisherem se blýská na lepší časy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama