Nový Switch s podporou 4K a OLED displejem
Novinka Nový Switch s podporou 4K a OLED displejem

Nový Switch s podporou 4K a OLED displejem

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

7
Platformy Nintendo Switch Switch

Koncem roku by snad mělo Nintendo oznámit nový model konzole.

Reklama

Podle nové zprávy agentury Bloomberg představí společnost Nintendo nový model konzole Switch již v tomto roce, ale až někdy později. S odvoláním na zdroj obeznámený s plánem Nintenda bude mít nová konzole větší OLED displej od Samsungu.

Údajně má jít o sedmipalcový OLED panel s rozlišením 720p a měsíčně by měl Samsung dodat necelý milion jednotek. Montážním firmám by měl tento displej dorazit již někdy v červenci.

"OLED panel bude ve srovnání se současným displejem Switche z tekutých krystalů spotřebovávat méně energeie, nabídne vyšší kontrast a možná rychlejší dobu odezvy,“ uvedl pro Bloomberg spoluzakladatel DSCC Yoshio Tamura.

Ve zprávě je také uvedeno, že tento nový model konzole Switch bude při televizním režimu podporovat 4K rozlišení, ale zástupci společností Nintendo a Samsung odmítli tyto informace jakkoli komentovat.

Během březnového konferenčního hovoru ohledně finančních investic, ale prezident společnosti Nintendo Shuntaro Furukawa vysloveně uvedl, že zatím nemá společnost nový model konzole v úmyslu oznámit. Informace se odvolávala na uvedení na trh nové konzole Nintendo Switch Mario Red & Blue Edition a připravované tématické konzole Nintendo Switch Monster Hunter Rise Edition.

Připomínáme, že současné modely konzole Switch používají LCD displej, původní Switch má obrazovku velkou 6,2 palce. Po odpojení z doku nabízí rozlišení 720p a v TV režimu je to až 1080p. Konzole Switch Lite má pouze 5,5 palcovou obrazovku a rozlišení 720p. Přitom poslední handheld od společnosti Sony, tedy PS Vita, měl již při vydání OLED displej.

Zdroj: Bloomberg

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama