Nový titul od Valve je... karetní hra
Artifact Novinka Nový titul od Valve je... karetní hra

Nový titul od Valve je... karetní hra

Martin Cvrček

Martin Cvrček

23

Artifact využívá motivy Doty a jeho specialitou jsou očividně tři hrací plochy a okamžité zklamání nemalého počtu hráčů a fanoušků.

Reklama

Studio Valve oznámilo novou hru! Hurá! Tři dny a tři noci se radujte, pijte a veselte se! Ne, počkat, radši to nedělejte. Tou hrou totiž není ani Half-Life 3, ani Left 4 Dead 3 nebo jiný výrazný titul, který by třeba těžil maximum z léta vyvíjeného Source 2 enginu. Dokonce nejde ani o jeden ze slibovaných VR titulů. Jde totiž o karetní hru. Vážně.

Na právě probíhajícím turnaji The International 2017 v Dotě 2 došlo na odhalení karetní hry nazvané Artifact. Detailů zatím není mnoho, nicméně Artifact bude přirozeně využívat motivy a dokonce některé postavy z Doty. Moderátor Sean "Day9" Plott pak odhalil, že má hra využívat celkem tři hrací plochy reprezentující tři bojové linie na mapě standardní Doty 2.

Chybět nebudou ani creepové, kteří se objeví po každém kole, nebo možnost zahrát karty představující různé tvory nebo předměty. Ty lze dát celkem pěti bojujícím hrdinům s různými schopnostmi, přičemž předměty budete kupovat za zlato. Jiné karty mohou ovlivnit podobu linií.

K vydání Artifactu dojde někdy v roce 2018. Zatím nevíme, na jaké platformy míří, i když minimálně PC je s ohledem na Steam jistota.

Dosavadní reakce hráčů jsou povětšinou negativní. Populárních karetních her je v tuto chvíli víc než dost a od Valve by asi člověk čekal něco trochu svéráznějšího. Přijetí nepomohl ani Plott, který před odhalením naznačil, že projekt nemá nic společného s Dotou 2. The International pořádá přímo Valve, a tak snad není třeba zvlášť zdůrazňovat, co asi po takovém prohlášení mnozí čekali. Kdo ví, třeba nás nakonec čeká zajímavý produkt. A nebo se jen někdo ve Valve snaží vozit na aktuálních trendech. To se asi hned tak nedozvíme.

*Jako titulní obrázek novinky byl použit záběr z videa Extremely Unusual Troubles.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama