Nový Tomb Raider vzniká ve spolupráci s Amazon Games
Tomb Raider Novinka Nový Tomb Raider vzniká ve spolupráci s Amazon Games

Nový Tomb Raider vzniká ve spolupráci s Amazon Games

Jan Urbančík

Jan Urbančík

9
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Americký gigant se postará o podporu a vydání.

Reklama

Letos v dubnu bylo konečně oficiálně oznámeno, že vzniká nový díl z populární série Tomb Raider o archeoložce Laře Croft. Tehdy jsme se nad rámec potvrzení dozvěděli pouze to, že hra vzniká na Unreal Enginu 5. Nyní však vývojáři z Crystal Dynamics přišli s poměrně překvapivým oznámením.

Studio totiž spojilo síly se společností Amazon Games, herní divizí gigantu amerického giganta Amazonu. Ta se postará o plnou podporu a globální vydání připravované hry.

"Tomb Raider je jedna z nejoblíbenějších IP v historii zábavního průmyslu," říká viceprezident Amazon Games Christoph Hartmann. "Amazon Games se zavazuje přinést hráčům hry té nejvyšší kvality, od nejlepších vývojářů, napříč všemi možnými platformami a žánry, a jsme poctěni možností pracovat s touto zavedenou sérií a vývojáři. Náš tým je nesmírně nadšen ze spolupráce s talentovaným a vizionářským týmem Crystal Dynamics, abychom přinesli hráčům z celého světa další kapitolu ságy Lary Croft."

V tiskové zprávě padly alespoň základní informace o projektu jako takovém, ale asi vás příliš nepřekvapí. Má jít i singleplayer příběhovou adventuru, která pokračuje v příběhu Lary Croft. Dále prý obsahuje všechny prvky, které se staly pro tuto sérii typickými, očekávat tak máme možnost prozkoumávání prostředí, řešení hádanek a zabojujeme si s různými druhy nepřátel.

Titul je nicméně stále v rané fázi vývoje a nic víc zatím opravdu nevíme. Nejspíš si na jeho vydání ještě pár let počkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama