Silent Hill: Ascension Novinka Nový trailer na Silent Hill: Ascension

Nový trailer na Silent Hill: Ascension

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Další podrobnosti o ambiciózním interaktivním seriálu.

Reklama

Před pár dny leaker Dusk Golem lákal na to, že se ještě v květnu dočkáme nového traileru na jednu z her ze série Silent Hill. A skutečně, stalo se, byť jde o projekt, který se jako hra tváří zdaleka nejmíň ze všech dosud představených, jde spíš o interaktivní seriál – Silent Hill: Ascension od tvůrců ze společnosti Genvid. Kromě nové ukázky jsme se dočkali také dalších podrobností, které ale především připomínají to, co jsme se dozvěděli už na Silent Hill Transmission.

Ascension je poměrně unikátní projekt, který bude živě streamovaný a jednotlivé volby v něm budou činit samotní diváci. "Ani tvůrci projektu neví, jak Silent Hill: Ascension skončí," píše se v tiskové zprávě. Podrobněji se o této mechanice píše v rozhovoru s vývojáři od magazínu Polygon.

Tvůrci počítají s tím, že ne každý bude moct show sledovat živě, a proto se většina klíčových rozhodnutí učiní předem, kde mohou všichni fanoušci hlasovat. Pokud chcete vidět, k čemu to vedlo, musíte dorazit na samotné vysílání, kde se zároveň bude rozhodovat o menších, situačních volbách. Pokud ale diváci zvolí špatně, může to vést i ke smrti dané postavy.

"Většinou v Silent Hill hře hrajete za protagonistu. A v podstatě (hru) neustále restartujete, dokud nepřežijete, že?" říká CEO společnosti Genvid Jacob Navok. "Takto funguje single-player hra. Ale už v mých nejranějších diskuzích okolo Silent Hill: Ascension jsem říkal, že (zde) není žádné resetovací tlačítko. A myslel jsem to naprosto vážně. Takže jakmile sejde postava na cestu směrem k destrukci a její naděje je nízká, pravděpodobně příběh nadobro opustí."

Show bude vysílána denně v předem určený čas na oficiálních stránkách, ale také v různých aplikacích, které ještě budou upřesněny. Opět, tvůrci musí počítat s tím, že ne každý má čas sledovat každou epizodu. Proto, když se přihlásíte, bude k dispozici krátké shrnutí dosavadních událostí, jež jste zameškali. Každý týden se všechny sekvence z jednotlivých dní spojí do jedné epizody, které pak půjde sledovat jako klasický seriál. Po skončení celé série bude ustanoven kánon, ale dále poběží jakýsi "New Game Plus" režim, kde budou zablokovány prvně zvolené možnosti a diváci budou moct zvolit ty ostatní, aby se dozvěděli, co se mohlo stát jinak.

Kolik týdnů celá show bude trvat, zatím autoři neprozradili, má to prý být ale víc, než jak dlouho trvá sezóna Fortnitu. Zároveň v rozhovoru padlo, že po grafické stránce máme očekávat takovou úroveň, jakou jsme viděli v traileru. Na otázku cenovky zatím tvůrci nechtěli odpovědět, údajně nepůjde o žádné předplatné ani plnou cenu (60/70 €), ale zdarma to nejspíš také nebude.

Silent Hill: Ascension se začne vysílat někdy v průběhu tohoto roku, přesné datum premiéry zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama