Nový trailer přibližuje Anthem od BioWare, k vydání dojde v únoru
Anthem Novinka Nový trailer přibližuje Anthem od BioWare, k vydání dojde v únoru

Nový trailer přibližuje Anthem od BioWare, k vydání dojde v únoru

Martin Cvrček

Martin Cvrček

43
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

V nelítostném světě můžete bojovat i s přáteli a mimo mise se ze hry stává singleplayerový zážitek.

Reklama

Na EA Play samozřejmě nesměla chybět primárně multiplayerová third-person střílečka Anthem od BioWare, která je momentálně jedním z nejžhavějších želízek v ohni Electronic Arts. Na tiskové konferenci si odbyl premiéru nový trailer, který ukazuje, co lze vlastně od Anthem očekávat. Uvidíte využívání exoskeletů Javelin, nepřátele, prostředí i několik postav a střípků příběhu.

Anthem se odehrává v živoucím, sdíleném světě, který jeho božští stvořitelé nedokončili. Lidstvo bojuje o přežití v brutálním a nepřátelském prostředí, v němž se bez pomoci technologicky pokročilých a silně vyzbrojených exoskeletů Javelin nedá dlouho přežít. Hráči se vžijí do role člena frakce Freelancers, která usiluje o ochranu svobodných lidí a o naklonění rovnováhy prostředí směrem k potřebám lidstva. Opakem je frakce Dominion usilující o vytvoření zbraní z prvků světa Anthem. Ten se může z důvodu přírodních sil různě měnit a přetvářet.

Když se vydáte na misi do herního světa, mohou se k vám připojit přátelé a obecně další hráči, s nimiž lze svět sdílet. Dokonce i věci jako denní doba budou v takovém případě sdílené. Jakmile se však po dokončení mise vrátíte na základnu, stává se z Anthem singleplayerový zážitek. Na základně si můžete vyzvednout odměny, mluvit s místními a řešit následky vašich činů a voleb. Celkově platí, že Anthem můžete hrát zcela o samotě, v takovém případě však může být hraní o něco náročnější, než kdyby vám během misí pomáhali přátelé.

Hra je přitom stavěna tak, aby mohla být v dalších letech rozšiřována novým obsahem. Může jít o obsah zaměřený na oblíbenou postavu, něco nabízející hlubší pochopení pozadí herního světa nebo zcela novou příběhovou linii.

Vždy navíc budete vědět, za co utrácíte peníze. Žádné loot boxy a další systémy mikrotransakcí založené na náhodě nebudou součástí Anthem. Tvůrci oznámili, že si zároveň nebudete moci koupit nic, co by vás během hraní zvýhodnilo, například schopnosti exoskeletu. Pořídit si však budete moci kosmetické položky, třeba na vizuální úpravu vašeho exoskeletu. Ten lze upravovat po vizuální stránce, stejně tak lze během hraní vyměňovat výbavu či zbraně.

Na výběr budete mít ze čtyř druhů exoskeletů javelin - Ranger, Colossus, Storm a Interceptor. Každý z nich je trochu jiný, kupříkladu Ranger je poněkud všestrannějšího ražení a je vhodný třeba na boj jednoho proti jednomu. Oproti tomu Colossus je těžší a specializovanější a může fungovat jako tank.

A kdy Anthem dorazí na trh? Datum vydání bylo stanoveno na 22. února 2019, kdy hra vyjde pro PC, PS4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama