Nový trailer z GTA Online předvádí očekávané Heisty
GTA 5 Novinka Nový trailer z GTA Online předvádí očekávané Heisty

Nový trailer z GTA Online předvádí očekávané Heisty

Jan Kalný

Jan Kalný

78

Spousta hráčů a fanoušků čeká na heisty do jejich milovaného GTA Online. Ještě si budeme muset počkat, ale mezitím nám musí postačit nový, a nutno dodat že skvělý trailer.

Reklama

Ať už jste nebo nejste jakkoliv natěšeni na vykrádačky, které se pomalu řítí do GTA Online, určitě vám nadšení celé komunity neuniklo. Vykrádání banky je koneckonců docela zábava. Alespoň tedy ve virtuálním světě.

Imran Sarwar, producent GTA Online a hlavní designér misí, při rozhovoru pro IGN prozradil několik detailů právě ohledně Heists updatu. Těšit se máme na mise pro čtyři hráče, přičemž je každý ve středu akce a každý má svůj konkrétní úkol, aby všechno klaplo.

„Jedna z hlavních výzev je to, že na rozdíl od singleplayeru každý hráč potřebuje cítit, že je ve středu celého dění. A to je daleko těžší, než se zdá,” začal.

„Dobrým příkladem je třeba klasický scénář únikového vozidla s řidičem, který čeká venku před bankou. Filmy se moc nezaobírají právě řidiči, ale spíše se zaměřují na akci, která probíhá uvnitř banky. V singleplayeru jste si mohli změnit postavu, abyste vždycky měli nad situací kontrolu, a později se vrátit do role řidiče. Ale abychom tohle mohli udělat ve více hráčích, potřebujeme situace, kdy by i řidič měl co dělat, zatímco se ostatní snaží splnit úkol.”

„Z toho důvodu jsme se po několika měsících návrhů, testování, přepisování a dalšího testování rozhodli, že použijeme klasický co-op se čtyřmi hráči. Vyžádalo si to tunu práce od našich programátorů a designérů, abychom byly s výsledkem spokojeni.”

Velkou otázkou ale rozhodně je, jak to celé bude fungovat. GTA je koneckonců trochu odlišné, i když používá vcelku známý koncept. Všechno ale začíná velmi prostým, ale zároveň komplexním začátkem - přípravou. Jeden z hráčů se totiž ujme role velitele a bude na něm, aby připravil veškeré plány.

„Velitel (leader) má svoje pozitivní i negativní stránky. Na jednu stranu dostane od Lestera echo, pokud je nová práce k dispozici a je na něm, aby sehnal lidi, zajistil pozice a vybavení. Na druhou stranu bude muset také všechno připravit ze svých peněz a svoje peníze nedostane, dokud nebude celá mise úspěšná. Chtěli jsme zajistit, aby každá role byla něčím zajímavá.”

„Mimo to dostanou hráči za tyto mise i odměny. Ať už jde o nová auta, zbraně, předměty nebo oblečení. Také navštíví některá zajímavá místa a potkají se se starými postavami z příběhu.”

Mimo to bychom se měli těšit na více než dvacet misí, které přidají až dvacet hodin k herní době. Rozhodně je ale budou hráči často opakovat, takže si to číslo můžete několiknásobně a bezstarostně zvětšit. Heisty rozhodně vypadají jako dobrá věc a bezesporu půjde o něco fascinujícího. Dokazuje to nejen rozhovor, ale také obrázky a hlavně nově vydaný trailer. Bohužel zatím nevíme, kdy přesně bychom se měli updatu dočkat, bylo nám ale prozrazeno, že by to mělo být opravdu brzy v příštím roce, a to pro všech pět platforem, tedy PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 i PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama