Nový Xbox dorazí na konci roku 2020 společně s Halo Infinite
Halo Infinite Novinka Nový Xbox dorazí na konci roku 2020 společně s Halo Infinite

Nový Xbox dorazí na konci roku 2020 společně s Halo Infinite

Ondřej Partl

Ondřej Partl

9
Platformy Xbox Xbox One Xbox Xbox 360

Příští Vánoce budou ve znamení šarlatové.

Reklama

Na konci Microsoft konference jsme se dočkali potvrzení spekulací a oficiálního představení nástupce Xboxu One, který prozatím nese pracovní název Project Scarlett.

Podle dostupných informací by měl být až čtyřikrát silnější než jeho předcházející bratříček Xbox One X, což mu umožňuje speciálně navrhnutý procesor Zen 2 a technologie Navi od firmy AMD, ve spojení s širokopásmovou pamětí GDDR6. Zároveň by měl podporovat rozlišení až do 8K (pravděpodobně ne u her), ray tracing či 120 snímků za sekundu. Stejně jako u konkurenční konzole od Sony, se dočkáme nové generace SSD disku, užitého jako virtuální paměť, což má za následek obrovské snížení načítacích časů. Taktéž by neměla chybět zpětná kompatibilita předešlých titulů z minulých generací a dokonce i hardwaru.

Z videa se dále dozvídáme, že samotná konzole by měla vyjít na Vánoce v roce 2020 a přímo s ní i její launch titul v podobě dlouho očekávaného návratu Master Chiefa v Halo Infinite. Ten má na svědomí opět studio 343 Industries a je doprovázen velmi pěkným cinematic filmečkem, z něhož zjišťujeme, že se bude navazovat na příběhovou linku z Halo 5: Guardians. Mimo to jsme byli ujištěni, že se zde nebudou nalézat loot boxy za reálné peníze či battle royale mode. A jak jistě všichni fanoušci Halo ví, nesmí chybět ani podpora split screen hraní, které zde bude umožněno až ve čtyřech hráčích.

Obě zmíněná videa můžete zhlédnout zde:

Microsoft ještě představil nový Xbox Elite Wireless Controller. Druhá série tohoto elitního Xbox gamepadu je bezdrátová a nabízí více než 30 nových funkcí včetně nastavitelných páček, výměnných komponentů, životnosti dobíjející baterie až 40 hodin a neomezených možností v přizpůsobení pomocí aplikace Xbox Accessories. Gamepad je určen pro Xbox One a Windows 10. Ale určitě si bude rozumět i s novým Xboxem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama