Novinka Nvidia oznámila RTX 3060 a GPU pro notebooky

Nvidia oznámila RTX 3060 a GPU pro notebooky

Jan Urbančík

Jan Urbančík

21
Platformy Windows PC

Nová mid-range grafická karta skutečně přichází s 12 GB VRAM a vyjde už v únoru.

Reklama

Po natahované prezentaci AMD, která nakonec nepřišla s mnoho novými informacemi, nás čekala konference Nvidie. Ta byla sice o něco kratší, ale zato mnohem nabitější. Po již tradičním úvodu, kdy byl shrnut rok 2020, jsme se dočkali několika oznámení spojených s hrami. To první se týkalo populárního battle royale titulu Call of Duty: Warzone, který dostane podporu DLSS. Outriders, nová hra od vývojářů z People Can Fly, se také dočká podpory této technologie. Stejně tak Five Nights at Freddy's: Security Breach, které kromě DLSS dostane také podporu ray-tracingu. Obě technlogie bude mít implementované také hra F.I.S.T.

Teď už ale k hardwaru. Nvidia podle očekávání představila grafickou kartu RTX 3060, která se nakonec nejmenuje Ultra a nabízí tedy nižší výkon než RTX 3060 Ti, ačkoli přímého porovnání jsme se nedočkali, viděli jsme pouze srovnání s RTX 2060 a GTX 1060. Potvrdilo se však, že karta nabízí 12 GB GDDR6 VRAM, což je paradoxně víc než mnohem výkonnější RTX 3080. Cena začíná na 329 dolarech a vydání je stanoveno na konec února.

Pak už se mluvilo převážně o noteboocích. Dočkali jsme se oznámení RTX 3060, která údajně nabídne 1,3x vyšší výkon než PlayStation 5 a bude dostupná v noteboocích za cenu 999 dolarů a více. Notebooky s RTX 3070 začínají na ceně 1299 dolarů a notebooky s RTX 3080 potom na ceně 1999 dolarů. Potvrdilo se také to, že RTX 3080 pro notebooky nabídne až 16 GB VRAM, což je více než má desktopová verze. Vydání prvních notebooků s těmito GPU se dočkáme už 26. ledna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama