Nvidia potvrdila obrovský únik dosud neoznámených her
Novinka Nvidia potvrdila obrovský únik dosud neoznámených her

Nvidia potvrdila obrovský únik dosud neoznámených her

Jan Urbančík

Jan Urbančík

36
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Crysis 4, XCOM 3 či Resident Evil 4 Remake. God of War a další PS exkluzivity mají zamířit na PC.

Reklama

Úniky jsou věc, která se stala prakticky neodmyslitelnou součástí herního průmyslu. Není den, kdy by se neobjevila nějaká nová informace o hře, která ještě nebyla oficiálně oznámena, jenže takové leaky se většinou týkají jednoho titulu. Pak jsou tu masivní úniky, které často postihnou celou společnost. Například Capcom se stal na konci loňského roku obětí hackerského útoku, po němž následoval opravdu obrovský únik dat. Teď se ale stalo něco snad ještě závažnějšího, unikl totiž seznam her z databáze streamovací služby Geforce Now od Nvidie. V něm nenajdeme jenom tituly, které už jsou součástí nabídky, nachází se v něm také spousta dosud neoznámených titulů.

Celý seznam se objevil už včera, ale až dnes se k němu vyjádřila samotná společnost Nvidia, která poskytla prohlášení magazínu wccftech:

"NVIDIA si je vědoma neoprávněně zveřejněnému seznamu her, jenž obsahuje už vydané a/nebo spekulativní tituly, které byly použity pouze pro interní sledování a testování. Zahrnutí v seznamu není potvrzením ani oznámením dané hry. NVIDIA okamžitě začala pracovat na odstranění přístupu k seznamu. Neunikly žádné tajné buildy her ani osobní informace."

Vyjádření je pochopitelně velmi zdráhavé a mluvčí Nvidie zde neříká tak úplně pravdu. To, že je hra v seznamu obsažena, totiž znamená, že se na ní pracovalo a byla testována (byť daný název může být pouze placeholder). Samozřejmě to však nezaručuje, že titul někdy spatří světlo světa a klidně mohl být mezitím zrušen.

Seznam je opravdu dlouhý, magazín wccftech ale vypíchl to nejzajímavější a tento zkrácený seznam pak u nás prošel ještě dalším sítem. Pokud byste ale měli zájem o kompletní výčet, najdete ho zde. Teď už k našemu výběru, který jsem doplnil o komentář:

  • Alan Wake Remastered (Steam verze) – Hra jako taková byla oznámena už minulý týden. Na PC se v den vydání podívá pouze na EGS (hru ostatně vydává přímo Epic), v seznamu se však ukazuje i verze pro Steam. Že by se hráči přece jen dočkali i na platformě od Valve?
  • Bayonetta 3 (PC verze) – Titul byl oznámen už na The Game Awards roku 2017 a vývoj se opravdu táhne. Hra měla vyjít pouze na Nintendo Switch, ale zápis v databázi by naznačoval potenciální PC verzi.
  • BioShock 2022 – Existence nového BioShocku není žádným tajemstvím. Pracuje na něm studio Cloud Chamber, které značku převzalo po částečně zaniklých Irrational Games (studio snížilo počet zaměstnanců rebrendovalo se na Ghost Story Games). Zajímavé je zde ale především číslo 2022. Je jasné, že nepůjde o finální název, ale spíš jen o nějaké kódové označení. Jenže co to znamená? Je možné, že by nový BioShock opravdu vyšel už příští rok?
  • BioShock RTX Remaster – U série BioShock ještě zůstaneme, protože se zde objevila také zmínka o remasteru (zřejmě) prvního dílu, který má přidat RTX efekty. Je otázka, jestli půjde jen o update již existujícího remasteru z roku 2016 či úplně nový projekt.
  • Crysis 4 – Po remasterované trilogii by vydání nového dílu dávalo smysl, ale klidně může jít o již zaniklý projekt, zde je opravdu těžké něco odhadovat.
  • Death Stranding Director's Cut (PC verze) – Tady asi není o čem, vydání vylepšené verze na PC je naprosto logickým krokem.
  • Demon's Souls (PC verze) – Další náznak toho, že Sony má zájem vydávat své exkluzivity i na PC, otázka ale je, s jakým zpožděním.
  • Fight for Middle Earth – Zřejmě pokračování videoherní série ze světa Pána prstenů, kterou mají na starosti Monolith Productions.
  • Final Fantasy VII Remake (PC verze) – O vydání na PC se spekuluje už dlouho a před několika měsíci se hra objevila také v databázi Epic Games Store.
  • Gears 6 – Pokračování dlouholeté série, které bezpochyby vyjde, ale podle spekulací se nejdříve očekává vydání nějaké nové značky od studia The Coalition.
  • Ghost of Tsushima (PC verze) – Poměrně pravděpodobné, ale otázka spíš zní, kdy se tak stane. Hra ostatně vyšla teprve loni a PC hráči si zřejmě ještě pár let počkají.
  • God of War (PC verze) – Reboot z roku 2018, o jehož PC verzi se už delší dobu spekulovalo. Příští rok bude vhodná doba vzhledem k vydání pokračování s podtitulem Ragnarok.
  • Gran Turismo 7 (PC verze) – Je to možné, ale hra ještě nevyšla ani na PS, takže je opravdu předčasné bavit se o PC verzi.
  • GTA remastery – V podstatě potvrzení spekulací, které se postupně objevovaly. Vylepšené verze se má dočkat GTA 3, Vice City a San Andreas.
  • Halo 5: Guardians (PC verze) – První titul, u kterého už se objevilo i oficiální vyjádření, konkrétně od komunitního manažera z 343 Industries. Podle něj zřejmě šlo o mód Forge, který je na PC dostupný. Vydání celé hry ale vývojáři neplánují a titul zůstává čistě Xbox exkluzivitou.
  • Horizon Forbidden West (PC verze) – Stejný případ jako Gran Turismo 7.
  • Injustice 3: Gods Will Fall – Další hra, o které se už dlouho spekuluje a zřejmě se na ní pracuje. Druhý díl vyšel v roce 2017.
  • Kingdom Hearts IV – Pokračování dlouholeté ságy se určitě nabízí, ale zřejmě si ještě počkáme. Třetí díl vyšel teprve před dvěma lety.
  • Marvel Ultimate Alliance 3 (PC verze) – Původní Nintendo Switch exkluzivita, klidně by se ale na PC mohla podívat.
  • Mirror's Edge RTX Remaster – Originál vyšel už v roce 2008 a v roce 2016 následoval reboot Catalyst. Od té doby je značka u ledu, ale třeba má EA skutečně s touto sérií ještě nějaké plány.
  • Ratchet & Clank (PC verze) – Reimaginace první hry z této série, která vyšla exkluzivně na PS4. Vzhledem k nedávnému vydání dalšího dílu by se PC verze předchozí hry jevila jako poměrně logickou volbou.
  • Resident Evil 4 Remake – Tato hra je spíše veřejným tajemstvím, opakovaně o ní informoval leaker Dusk Golem a magazín VGC. Projekt prý mělo nejdřív na starosti studio M-Two (Resident Evil 3 Remake), ale měli jinou vizi než vývojáři z Capcomu, kteří údajně vývoj převzali. Titul by měl vyjít nejspíš v roce 2023.
  • Returnal (PC verze) – Hra vyšla relativně nedávno, PC verzi bych nevylučoval, ale asi si ještě pár let počkáme.
  • Sackboy: A Big Adventure (PC verze) – V podstatě podobný případ jako Returnal.
  • XCOM 3 – Studio Firaxis momentálně pracuje na taktickém RPG Marvel's Midnight Suns, ale vydání nového XCOMu není vůbec vyloučeno a fanoušci by jej nepochybně ocenili. Je docela možné, že vzniká pod vedením Marka Nauty, který měl na starosti XCOM: Chimera Squad, protože Jake Solomon (který vedl vývoj XCOM: Enemy Unknown a XCOM 2) nyní pracuje na zmiňovaných Midnight Suns.

Tolik v vyčerpávajícímu výčtu. Jestli se všechny zmíněné hry promítnou ve skutečnost, na to si budeme počkat. Ale pokud ano, tak jde nepochybně o jeden z největších úniků v historii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama