O betu The Division 2 je čtyřikrát větší zájem než o testování jedničky
For Honor Novinka O betu The Division 2 je čtyřikrát větší zájem než o testování jedničky

O betu The Division 2 je čtyřikrát větší zájem než o testování jedničky

Michal Burian

Michal Burian

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Ubisoft se pochlubil finančními výsledky a prozradil něco málo o svých plánech.

Reklama

Francouzská vydavatelská společnost Ubisoft, která má ve svém portfoliu spoustu známých a oblíbených her, před akcionáři malinko odkryla karty, odhalila své finanční výsledky a prozradila něco málo o svých plánech na nadcházející měsíce.

Generální ředitel Yives Guillemot přestoupil před akcionáře s velmi pozitivní zprávou. Registrace do bety taktické akce The Division 2 přilákaly čtyřikrát větší počet hráčů, než tomu bylo u prvního dílu. Ten přitom stanovil rekord společnosti v roce 2015. Dále jsme se dozvěděli, že středověké boje For Honor pokořily hranici deseti milionů hráčů a zájem o betu pirátské lodní hry Skull and Bones po prezentaci na E3 v Los Angeles vzrostl o 40 %.

Za měsíc na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem bude odhalen nový obsah do arkádových open-world závodů The Crew 2. Ubisoft od tohoto titulu na PC, PS4 a Xbox One čeká postupné navyšování tržeb, které by se měly postarat o pěkné výsledky v následujících dvanácti měsících.

The Division 2 vyjde 15. března 2019 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. For Honor je dostupné na PC, PS4 a Xboxu One, zatímco Skull & Bones očekáváme v průběhu příštího roku také na trojici těchto platforem.

A jak se Ubisoftu dařilo po finanční stránce? Za fiskální rok 2018-2019 (od 1. dubna do 30. června) se firma pochlubila obratem ve výši 400 milionů eur. Velkou měrou se na této sumě podílely starší hry, které se stále prodávají a generují zisk. Další část tvoří Rainbow Six Siege s For Honor a dodatečné balíčky, Season Passy a mikrotransakce. Tady Ubisoft děkuje především Far Cry 5.

38 procent tvořily příjmy z platformy PS4. S 22 procenty následuje PC a o dvě procenta méně má Xbox One. Nintendo Switch je na 5 %, zatímco mobily/tablety si ukously 8 % a staré konzole v podobě X360, PS3, Wii a Wii U potom jedno procento. Zbývající dvě procenta tvoří ostatní. Co se rozložení mezi trhy týká, tak s 45 procenty vede Severní Americe. Evropa má 35 procent a zbytek světa 20 procent. Evropa si oproti stejnému období (začátek roku) polepšila z 32 na 35 procent a Severní America klesla o pět procent.

Na další měsíce je Ubisoft optimistický. Chystá totiž vydat Assassin's Creed Odyssey (5. října na PC, PS4 a Xbox One) a na začátku roku 2019 již zmíněné The Division 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama