O showbyznysu a soukromí v Cyberpunku 2077
Cyberpunk 2077 Novinka O showbyznysu a soukromí v Cyberpunku 2077

O showbyznysu a soukromí v Cyberpunku 2077

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

CD Projekt RED pokračuje s představováním kyberpunkového světa.

Reklama

Tvůrci Cyberpunku 2077 ze studia CD Projekt RED znovu využívají záběry z nedávno vydaného traileru k tomu, aby nám přiblížili prostředí města Night City, v němž se napjatě očekávané RPG odehrává. Chudoba a ztráta domova patří mezi skutečné problémy města, ale zároveň v něm nechybí ani život plný luxusu nebo trocha showbyznysu. Pokroky v technologiích dokonce umožňují sdílení vzpomínek a emocí, a to za pomoci jediného, poměrně malého kousku techniky. V angličtině nese název braindance a na první pohled jde o jakousi obdobu brýlí virtuální reality.

Braindance ještě rozšiřuje možnosti vnímání masových médií, ale také může vést k závislosti následkem touhy lidí po životě v přepychu, který mohou skrz braindance vnímat. Dokonce dochází k najímání herců jen pro to, aby hráli v těchto povrchních vzpomínkách. Celebrity pak následkem toho všeho zcela ztrácí soukromí, protože se do nich může každý s pomocí zařízení braindance snadno vžít.

A koho mezi těmi celebritami najdeme? Jde třeba o Lizzy Wizzy, moderní a kontroverzní hvězdu a zároveň hlavu skupiny Lizzy Wizzy and the Metadwarves. Zajímavé je, že Lizzy je její jedinou lidskou členkou. Ve světě Cyberpunku 2077 pak figuruje i legendární rocková skupina Samurai, která je již věcí minulosti. Hudba pro ni byla způsob, jak vyjádřit odpor a jak bojovat se systémem.

Celkově platí, že Cyberpunk 2077 nabídne společnost bez jakéhokoliv respektu k soukromí, a proto lidi zoufale hledají možnosti, jak kolem sebe vytvořit soukromý prostor. I k tomu může sloužit braindance, který je z pohledu vývojářů jejich vlastní verzí ikonického kyberpunkového konceptu zrcadlovek. Stejně jako zrcadlovky, i braindance zakrývá člověku oči a v tomto případě i tvář, a tak vytváří iluzi soukromí. Nikdy tedy doopravdy nepoznáte, jestli udržujete oční kontakt s kýmkoliv, s kým zrovna mluvíte.

Cyberpunk 2077 je možné předobjednat v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama