O vydání Rise of the Tomb Raider se postará sám Microsoft
Rise of the Tomb Raider Novinka O vydání Rise of the Tomb Raider se postará sám Microsoft

O vydání Rise of the Tomb Raider se postará sám Microsoft

Michal Burian

Michal Burian

113

To by mohlo znamenat, že dobrodružství archeoložky Lary Croft na PS4 jen tak nevyjde.

Reklama

Pokračování nebojácné archeoložky Lary Croft bylo odhaleno v rámci tiskové konference Microsoftu na E3. Tou dobou jsme ale ještě netušili, že to mělo své důvody. O dva měsíce později jsme se dozvěděli, že Rise of the Tomb Raider bude časovou exkluzivitou pro Xbox One (a Xbox 360), podobně jako Ryse: Son of Rome od Cryteku nebo Dead Rising 3 od Capcomu.

Dnes přichází další zpráva, která by mohla naznačovat, jak to s tou časovou exkluzivitou na Xbox bude. Aaron Greenberg, marketingový ředitel Xbox divize, prozradil, že Rise of the Tomb Raider vydá přímo Microsoft, nikoliv Square Enix (majitel značky Tomb Raider) jak se původně předpokládalo.

Právě to by mohlo znamenat, že časová exkluzivita bude delší. Uvažovalo se nad tím, že Xbox One verze vyjde koncem příštího roku a do třech měsíců se dočkají také majitele PS4 a PC. To ale nemusí být až tak reálné, protože Ryse a Dead Rising (také je vydal Microsoft) vyšly na PC až o rok později. Je ovšem otázkou, zda dohoda mezi Crystal Dynamics (Square Enix) a Microsoftem umožní vydání hry i pro konkurenční PlayStation 4. O PC verzi bych se nebál (ta jednoho dne bude), ale nad PS4 visí velký otazník.

Příští rok tedy bude souboj exkluzivit Rise of the Tomb Raider vs. Uncharted 4: A Thief's End.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama