O zvířatech a lovu v Red Dead Redemption 2
Red Dead Redemption 2 Novinka O zvířatech a lovu v Red Dead Redemption 2

O zvířatech a lovu v Red Dead Redemption 2

Michal Burian

Michal Burian

35
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

200 druhů divokých zvířat a 19 druhů koní.

Reklama

Rockstar nám má stále co říct o chystané westernové akci Red Dead Redemption 2. Tentokrát se tvůrci zaměřili na zvířata a jejich lov. Dozvěděli jsme se, že Divoký západ tvoří rozmanité prostředí a klima, které je domovem asi 200 druhů zvířat, ptáků a ryb. Na seznam můžeme připsat jelena, bizona, vidloroha amerického, vlka, mrchožrouta, lososa, hlodavce, supa nebo medvěda grizzlyho. Každý druh se bude chovat odlišně.

Lov a rybaření jsou základem pro přežití v divočině. Lovem a rybařením získáte jídlo, materiály a zdroj příjmů. Při rybaření je nutné zvolit správnou návnadu, jež je klíčem k úspěchu. Stopování a sledování divokých zvířat vyžaduje trpělivost. Musíte sledovat směr větru, abyste neupozornili kořist na vaši přítomnost. Důležitý je rovněž výběr zbraně a munice. Ovlivní totiž kvalitu masa a kožešiny, což má vliv na cenu, kterou vám zaplatí obchodník. Nejlepší je luk, je tichý a čistý.

Po úspěšném lovu můžete zvíře opracovat přímo na místě a získat maso a kůži, případně vzít celé zvíře sebou, naložit na koně a vydat se na cestu. V takovém případě musíte dávat pozor na kvalitu. Maso se časem kazí a navíc vábí mrchožrouty. Maso prodáte řezníkům ve městě a z kožešiny si vyrobíte oblečení. Třetí možností je odvést vše do tábora. Příroda je natolik bohatá, že by vám neměla být zima, natož abyste měli hlad.

Red Dead Redemption 2 obsáhne 19 druhů koní, mj. rasy Appaloosa, Arabský plnokrevník, Shirský kůň nebo Mustang. Každý má svou specifickou charakteristiku a vlastnosti. Koně můžete získat ve volné přírodě, stačí si ho chytit, koupit ve stájích nebo ho získáte i jiným způsobem, například ukradnete. Kůň je vašim stálým společníkem, ale je nutné o něj pečovat. Musíte si na něj najít čas, pohladit ho, vyhřebelcovat a nakrmit. Jenom tak zajistíte, že bude kůň spokojený, což se odrazí na jeho vytrvalosti, rychlosti atd. K dispozici bude široká škála sedel, třmenů, ostruh a dalšího vybavení.

Kůň unese spoustu věcí, včetně zbraní, oblečení a kořisti. Na svého koně musíte dávat pozor, můžete o něj při přestřelce lehce přijít. Stejně tak můžete koně prodat.

Zahraniční novináři, kteří měli možnost si Red Dead Redemption 2 nedávno zahrát, se shodují, že je hra hodně detailní a některé překvapily možnosti a samotné zpracování herního světa a jednotlivých věcí.

Red Dead Redemption 2 vyjde 26. října na PlayStation 4 a Xbox One. Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama