Obchod ShopTo odmítá prodávat Call of Duty: Ghosts
Call of Duty: Ghosts Novinka Obchod ShopTo odmítá prodávat Call of Duty: Ghosts

Obchod ShopTo odmítá prodávat Call of Duty: Ghosts

Michal Burian

Michal Burian

19

Kvůli podmínkám Activisionu. Vydavatel si diktuje, že zákazník nesmí mít hru ve schránce dřív, než minutu po půlnoci dne vydání.

Reklama

Ani novému dílu Call of Duty se nevyhne jistá kontroverze. Tentokrát ovšem není problém s urážením něčí víry, nahotou ani přílišnou brutalitou. Zahraničnímu obchodnímu řetězci ShopTo se jednoduše nelíbí obchodní praktiky vydavatelského domu Activision, který podle mínění vedení znevýhodňuje ty hráče, kteří prokáží značce podporu a hru si předobjednají.

Normální praxí je, že obchody mohou začít rozesílat nový titul den, dva před oficiálním vydáním, aby si ho fanoušci v launchový den mohli bez problému vychutnat. Activision je ovšem proti a nutí prodejce podepsat smlouvu, že kopie s hrou nevhodí do schránky dřív, než minutu po půlnoci dne vydání.

Díky tomu dojde k paradoxu, že hráči, kteří si pro titul půjdou do libovolné kamenné prodejny, ho ve výsledku získají dřív než ti, kteří za něj zaplatili několik měsíců před tím, než vůbec dorazil na trh. Stejné praktiky se používali i loni ve spojitosti s Black Ops 2 a vedení ShopTo si podle všeho řeklo, že to nehodlá absolvovat znovu.

Inu, gesto je to sice pěkné, ale otázkou je, zda-li tím obchod nepoškodí víc sebe než Activision. Protože již nyní je víceméně jisté, že se Ghosts bude prodávat jako rohlíky, avšak ShopTo na tom takhle nevydělá ani cent.

Informace pochází z naší fanstránky Call of Duty, kde naleznete další informace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama