Očekávaná PS5 sci-fi akce Returnal odložena
Returnal Novinka Očekávaná PS5 sci-fi akce Returnal odložena

Očekávaná PS5 sci-fi akce Returnal odložena

Jan Urbančík

Jan Urbančík

6
Platformy PlayStation PlayStation 5

Vývojáři ze studia Housemarque potřebují více času.

Reklama

Ačkoli nás to vůbec netěší, zprávy ohledně různých odkladů jsou v posledních týdnech velmi časté a nevyhnuli jsme se jí ani v případě roguelike akční hry Returnal od finského studia Housemarque, jež má na kontě tituly jako Resogun, Matterfall nebo Nex Machina.

Na začátek jenom připomenu, že v Returnal budeme hrát za ženu jménem Selene, která uvízla na neznámé planetě a stala se obětí časové smyčky. Po každé její smrti se znovuzrodí, ale prostředí kolem ní se změní. Co se týče hratelnosti, jde o střílečku z pohledu třetí osoby a bude v ní hrát roli také vylepšování zbraní nebo používání různých schopností. Rozhodně v ní jde vidět rukopis studia Housemarque, ačkoli jde o první opravdu velký titul od tohoto studia, předtím se zaměřovali hlavně na 2D hry.

Returnal měl původně vyjít 19. března letošního roku, ale vývojáři bohužel oznámili, že se titul odkládá. Naštěstí nejde o žádný drastický posun, hry se dočkáme 30. dubna.

SIE a Housemarque se rozhodli odložit datum vydání, aby tým získal více času na odladění hry na takovou úroveň, kterou hráči od studia Housemarque očekávají.

Stále platí, že Returnal vyjde exkluzivně na PlayStation 5, nabídne tedy i podporu ovladače DualSense v podobě adaptivních triggerů a haptické odezvy.

Pokud o hru máte zájem, můžete si ji předobjednat v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama