Od kampaně v Gran Turismu Sport toho moc nečekejte
Gran Turismo Sport Novinka Od kampaně v Gran Turismu Sport toho moc nečekejte

Od kampaně v Gran Turismu Sport toho moc nečekejte

Michal Burian

Michal Burian

35

Cílem kampaně je vás naučit závodit podle pravidel. Za absolvování získáte digitální licenci FIA.

Reklama

Hra Gran Turismo Sport je od svého oznámení, které se datuje k podzimu 2015, prezentována jako závody zaměřené hodně na multiplayer. Společně s nimi nabídnou i propracovaný fotografický mód pro úpravu vašich jedinečných záběrů (video úplně dole). Spoustu hráčů ale zajímá především singleplayerová kampaň. Pokud si chcete Gran Turismo Sport koupit kvůli ní, tak zbystřete. Gran Turismo Sport jsou totiž především online závody s turnaji. Sice budou mít kampaň, ale ta nebude tak komplexní, rozhodně ne tak, jak tomu bylo v minulosti u předešlých dílů.

Velkým rozdílem oproti starším bratříčkům je změna celého konceptu. Už nebudete závodit, abyste si odemykali další závody a automobily. Kampaň v Gran Turismu Sport totiž zahrne pouze 150 výzev rozdělených do čtyř kategorií: Driving School, Mission Challenge, Circuit Experience a Racing Etiquette.

Jak názvy napovídají, Driving School vás naučí základní techniky řízení, zatímco Mission Challenge přináší výzvy s jednotlivými vozy. Závodit budete proti času nebo umělé inteligenci podobně jako v Driving Challenges v Gran Turismu na PSP. Studio Polyphony Digital ukázalo kupříkladu výzvu, kdy musíte předjet tři soupeře, aniž byste do nich narazili nebo vyjeli z tratě.

To Circuit Experience se zaměří na správné využití tratě. Naučíte se, v jakých úsecích tratě držet plyn na podlaze, kdy přesně brzdit, o optimální stopě apod. Než ale vyjdete na trať, čekají vás naučná videa. Nakonec tu máme Racing Etiquette, což jsou pravidla, jak se chovat na závodní dráze, abyste byli připraveni na multiplayer. Zopakujete si tak pravidla o vlajkách, bezpečnostním vozidle, varovné signály a celkově závodní etiketu.

Po dokončení kampaně se vám odemknout další automobily a získáte digitální licenci FIA, abyste se mohli účastnit online závodů. A je to tady, kampaň v GT Sport má vlastně jen za účel vás připravit na multiplayerové závody. Nic jiného od ní bohužel nečekejte.

Tak vám nevím, je to dobře nebo špatně? Osobně vyhledávám především singleplayerové hry, což Gran Turismo Sport nebude. Dělají v japonském studiu Polyphony Digital dobře? Nebude takhle GT Sport ztrácet na konkurenci v podobě Xbox One exkluzivity Forza Motorsport 7 a multiplatformního titulu Project Cars 2? Dejte nám vědět do komentářů.

Gran Turismo Sport vychází 18. října exkluzivně na PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama