Odhalena další třída ve Star Wars: The Old Republic
Star Wars: The Old Republic Novinka Odhalena další třída ve Star Wars: The Old Republic

Odhalena další třída ve Star Wars: The Old Republic

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2

V poslední době nás studio BioWare přímo zasypává novými informacemi o jejich chystaném MMO z dob Staré Republiky. Poslední novinka se týká hratelné třídy, konkrétně pašeráka. O něm víme už hodně dlouho, vlastně je to jedna z prvních tříd co kdy byla ukázána, ale teprve teď tvůrci zachází do detailů. Co nás tedy při hraní čeká? + nová galerie a trailer.

Reklama

Pokud nemáte žádnou představu, jak asi může pašerák vypadat, stačí si vzpomenout na Hana Sola z původní Star Wars trilogie. Ne, Harrisona Forda ve hře sice nepotkáme, ale jinak moc rozdílů nebude. Pašerák má k dispozici svojí vesmírnou loď, občas i nějakého parťáka, blaster vždy po ruce, nic pro něj není problém, ovšem co je pro nás nejdůležitější, za Pašeráka nás čekají dvě specializace, zvané Scoundrel a Gunslinger.

Pokud hráč zvolí specializaci Gunslinger, vyfasuje především dva blastery (pro neznalé, jde v podstatě o laserovou pistoli), což při přímém boji může být dost užitečné. Gunslinger se dále specializuje na promyšlenější boj, tedy z krytu do krytu, sem tam opatrně vystřelit a dávat bacha na vlastní zadek. S touto specializací má navíc hráč k dispozici pár triků, jako střelba do nohou pro rozptýlení nepřítele, nebo jakési oslepení. Jistě si dovedete představit, že když uprostřed přestřelky vaše oči dočasně vypoví službu, máte problém. Dost velký problém.

Scoundrel je přesný opak a opravdu byl šel přirovnat k Hanu Solovi. K čemu kradmý postup a krytí, hurá do akce a buď vám ustřelí hlavu, nebo ne. Tedy, nějaký stealth postup zvolit můžete, v tom vám tahle specializace nebrání, ale myslíme, že v tomto případě bude mnohem zábavnější „hurá“ styl, už jen díky lékárničkám, které snad tu šanci, že vám někdo ustřelí palici, trochu zmenší. Stručně řečeno, Scoundrel nejdřív střílí a zabíjí, a teprve poté MOŽNÁ mluví.Výše jsme zmínili parťáky a opět si neodpustíme srovnání se starou filmovou trilogií. Han Solo měl vždy po ruce Žvejkala, chlupatou obludu z rasy Wookiů. V The Old Republic nás čeká jeho alternativa, Wookie jménem Bowdaar. Tento chlupáč zvysoka kašle na nějakou zbroj nebo složitější zbraně, bojuje spíše stylem tělo na tělo, takže je skvěle použitelný jako tank, schopný narušit řady nepřítele.

Nakonec nesmíme zapomenout ani na vesmírnou loď, o níž jsme se už také zmínili. Každý pašerák má k dispozici lehkou nákladní loď correliánského typu, jež se dost podobá Malému Sokolovi z filmové trilogie či plavidlu Ebon Hawk z obou dílů Knights of the Old Republic. Ačkoliv jde o nákladní loď, nechybí pořádný zbrojní arzenál a hlavně spousta skrýší.

Pašerák tedy zní vážně slibně. V hratelnosti to bude určitě jiné kafe než Jedi nebo Sith, avšak vypadá to, že nebude o nic méně zábavný a jde také o ideální důkaz toho, že ve světě Star Wars se obejdeme i bez světelných mečů a používání Síly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama