Odhaleno Pro Evolution Soccer 2015
Novinka Odhaleno Pro Evolution Soccer 2015

Odhaleno Pro Evolution Soccer 2015

Michal Burian

Michal Burian

44

Má se pochlubit novými animacemi, vylepšenou grafikou a mnohým dalším.

Reklama

Konami se již mnoho let snaží s Pro Evolution Soccer konkurovat sérii FIFA od EA Sports. V některých okamžicích se to japonské společnosti dařilo, zatímco jindy jejich fotbal zaostával (fanoušci PES jistě prominou). S letošním dílem si chce Konami napravit pověst, pro chystaný ročník byl přepracován engine umožňující skutečný next-gen zážitek. Minimálně PlayStation 4 verze poběží v rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu.

Ve výčtu novinek nalezneme ještě stovky nových animací, lepší pocit z kontroly hráčů i realističtější chování míče. Propracovanějších pohybů fotbalistů chce Konami dosáhnout prostřednictvím Player ID, což je technologie od PES Productions snímající pohyby a styl každého fotbalisty. Vše je následně aplikováno do hry.

PS3 a Xbox 360 verze pochopitelně nebudou zas až tolik vylepšené. Zahraniční novináři se shodují na tom, že po grafické stránce k velkému posunu nedošlo. Nicméně, kde lze zaznamenat pokrok jsou animace, které už nevypadají tak uměle.

Redaktory rovněž překvapilo, že Konami do hry aplikovalo styly, které můžeme vidět u skutečných týmů. Takový Bayern Mnichov si skutečně více hraje s míčem, snaží se o přesné přihrávky a v útoku pomáhá i obrana, stejně jako v reálném bavorském celku, kde tyhle metody zavedl Pep Guardiola.

Závěrem menší zajímavost, PES 2015 bylo novinářům ukázáno za zavřenými dveřmi na E3 v Los Angeles, kde Konami vytvořilo místnost připomínající anglické hospody s pivními tácky a vším kolem toho.

PES 2015 vyjde 26. září na PS4, PS3, Xbox One a Xbox 360. Počítáme i s PC verzí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama