Odhaleny systémové požadavky pro Returnal
Returnal Novinka Odhaleny systémové požadavky pro Returnal

Odhaleny systémové požadavky pro Returnal

Jan Urbančík

Jan Urbančík

23
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Připravte si 32 GB operační paměti.

Reklama

Na akci The Game Awards jsme se konečně dočkali potvrzení PC verze roguelite akce Returnal, o které se spekulovalo už několik měsíců. Krátce nato byla zveřejněna produktová stránka na Steamu, kde jsme se kromě popisu hry dočkali také velmi zajímavých informací, a to systémových požadavků. Returnal byla dosud PS5 exkluzivita, což už samo o sobě říká, že jde o poměrně náročnou hru, hardwarové nároky to pouze potvrzují.

Ty minimální vás asi tolik nepřekvapí. Procesor alespoň Intel Core i5-6400 či AMD Ryzen 5 1500X, k tomu 16 GB RAM a grafická karta Nvidia GeForce GTX 1060 s 6 GB VRAM nebo AMD Radeon RX 580 s 8 GB VRAM. Zajímavější je to s operační pamětí, kde už v základních požadavcích najdete číslo 16 GB, většinou je to 8. Hra si dále vyžádá 60 GB místa na disku a doporučeno je samozřejmě SSD.

Zdroj: Steam
Zdroj: Steam

Co se týče doporučených požadavků, měli byste si připravit CPU alespoň Intel Core i7-8700 nebo Ryzen 7 2700X od AMD a k tomu grafickou kartu Nvidia RTX 2070 Super (8 GB VRAM) nebo AMD Radeon RX 6700 XT (12 GB). Zdaleka nejpozoruhodnější je zde opět RAM, protože je zde uvedeno 32 GB, což je u hry opravdu nevídané. Budeme si počkat na vydání, jestli hra skutečně takovou kapacitu potřebuje.

Na závěr bych ještě doplnil, že na PC verzi spolupracují autoři hry z finského studia Housemarque se společností Climax Studios. Returnal dorazí i s updaty, které dorazily na PS5 až později, tedy Tower of Sisyphus a kooperativní režim. Ten nicméně bude fungovat pouze s dalšími hráči na PC, nikoli na PlayStationu.

Přesné datum vydání Returnalu na PC zatím neznáme. Hru si zatím alespoň můžete přidat do seznamu přání na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama