Oficiálně: Služba PlayStation Now bude k dispozici i na PC
Novinka Oficiálně: Služba PlayStation Now bude k dispozici i na PC

Oficiálně: Služba PlayStation Now bude k dispozici i na PC

Michal Burian

Michal Burian

120

Ve zkratce to znamená, že si na PC můžeme zahrát exkluzivity z PlayStationu 3.

Reklama

PlayStation Now pro PC je skutečností. Společnost Sony oznámila, že streamingová služba bude spuštěna nejprve ve Velké Británii a krátce poté také v Severní Americe. O dalších regionech prozatím nepadlo ani slovo. Očekáváme, že u nás to jen tak nebude, když není u nás dostupné ani klasické PS Now.

PC aplikace pro PlayStation Now bude k dispozici na webových stránkách, jakmile bude spuštěna ve vašem konkrétním regionu (jak si sami můžete ověřit, u nás stránka neexistuje). Abyste PS Now mohli používat, je vyžadován ovladač DualShock 4, který připojíte do svého počítače přes Bluetooth nebo USB kabel. Samotný adapter se začne prodávat začátkem září za 25 dolarů a bude kompatibilní s PC a Mac.

Dobrou zprávou je, že zájemci o PlayStation Now na PC skutečně nemusí vlastnit konzoli od Sony. Stačí se zaregistrovat a vybrat si jedno z možných předplatných. Na měsíc je to 20 dolarů, na tři měsíce potom 45 dolarů. Pokud se vám to zdá moc, můžete si pronajmout jen vybrané hry za menší poplatek. Za kompletní předplatné získáte přístup ke všem hrám. V nabídce je více než 400 her z PS3, včetně trilogie Uncharted nebo survival thriller The Last of Us.

Závěrem dodejme, že Sony zatím nesdělila, zda má v plánu do PlayStation Now přidat i hry učené pro PS4.

Doporučené požadavky pro PlayStation Now

OS: Windows 7 (SP 1), 8.1, nebo 10 Procesor: 3.5 GHz Intel Core i3 nebo 3.8 GHz AMD A10 nebo lepší Místo na disku: 300 MB nebo více Operační paměť: 2 GB nebo více RAM Různé: zvuková karta; USB port Minimální připojení k internetu: 5 Mbps - doporučené připojení přes kabel

Původní zpráva

Slova Sony a PlayStation znamenají pro řadu hráčů spoustu věcí, téměř všichni se ale shodují na tom, že si Sony drží spoustu exkluzivit, které by si rádi hráči na PC (a Xboxu) zahráli. Stačí jen zmínit série jako Uncharted, Gran Turismo nebo i jednotlivce jako The Last of Us a už kdekdo přemýšlí nad pořízením PlayStationu.

Zdá se, tedy pokud je tohle všechno pravda, že se Sony snaží vyhovět PC hráčům tím, že povolí službu PlayStation Now i na počítačích. Alespoň to tvrdí nejmenované zdroje francouzského webu Gamekult.

Ten také tvrdí, že oficiální představení služby na PC bude 23. srpna, tedy za necelé dva týdny, krátce po konci letošního Gamescomu. Služba by měla být zprvu dostupná pouze v Belgii, Velké Británii a Nizozemí a o týden později i v Severní Americe.

Zatím ale nevíme, jaké hry budou podporovány. Ke správnému fungování by ale měl být zapotřebí internet s rychlostí 5 MB/s a více, Windows 7 a novější a „kompatibilní ovladač”, pravděpodobně tedy DualShock 3 nebo 4.

To, jestli bychom se vůbec služby v blízké době dočkali i v České a Slovenské republice, je také otázkou. Co byste ale na takovou možnost řekli?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama