Oficiální prohlášení Sony ohledně výpadku PSN
Novinka Oficiální prohlášení Sony ohledně výpadku PSN

Oficiální prohlášení Sony ohledně výpadku PSN

Michal Burian

Michal Burian

33

Společnost Sony konečně vydala oficiální prohlášení ohledně výpadku služeb PSN a Qriocity. <strong>Situace je velmi vážná</strong>.

Reklama

Níže naleznete kompletní překlad oficiálního prohlášení Sony, kde se dokonce dočtete, že společnost varuje před zneužitím kreditních karet a dalších osobních údajů. Všem majitelům PSN účtu nebo Qriocity doporučujeme, aby si text níže přečetli do posledního putníku.

"Děkujeme vám za vaši trpělivost. Pracujeme na vyřešení výpadku služeb PlayStation Network a Qriocity. V současné době připravujeme podrobnou zprávu, kterou rozešleme našim registrovaným uživatelům prostřednictvím e-mailu. Zpráva se bude týkat ohrožených osobních údajů v důsledku nezákonného vniknutí do našich systémů. Tyto nebezpečné akce měly rovněž dopad na užívání služeb PlayStation Network a Qriocity, včetně hraní online her a online přístupu k hudbě, filmům, sportu a televizním pořadům. Máme vytyčenou cestu k obnovení PSN a Qriocity systému do online režimu, zprovoznění služeb očekáváme do jednoho týdne."

"Pracujeme ve dne v noci, abychom co nejrychleji mohli obnovit naše systémy. Děkujeme za vaši trpělivost a zpětnou vazbu."

Výpadek PlayStation Network a Qriocity

"Zjistili jsme, že v období od 17. dubna do 19. dubna 2011 byly některé služby PlayStation Network a Qriocity ohroženy na citlivých informacích uživatelských účtů v souvislosti s nelegálním a neoprávněním vniknutím do naší sítě. V reakci na tento útok jsme udělali následující:"

  1. Dočasně vypnuli služby PlayStation Networ a Qriocity.
  2. Obrátili jsme se na uznávanou bezpečnostní firmu, jež provedla úplné a kompletní vyšetření toho co se stalo.
  3. Rychle podnikli kroky ke zlepšení bezpečnosti a posílení naší síťové infrastruktury, což poskytlo lepší ochranu vašich osobních údajů.

"I když stále vyšetřujeme podrobnosti o této události, jsme přesvědčeni, že neoprávněná osoba získala informace, které jste poskytli: jméno, adresu (město, stát, zip), zemi, e-mailovou adresu, datum narození, heslo a přihlašovací údaje PlayStation Network/Qriocity a Qriocity a PSN online ID. Rovněž je možné, že osoba získala vaše profilová data, včetně historie nákupu a fakturační adresy (město, stát, zip) a také vaše bezpečností odpovědi k získání hesla na PSN a Qriocity. Nemůžeme vyloučit ani údaje o kreditních kartách – číslo kreditní karty a datum vypršení platnosti."

"Pro vaši bezpečnost doporučujeme, abyste si uvědomili, že někdo může mít vaši e-mailovou adresu, telefonní číslo, adresu bydliště apod. Mějte se na pozoru před podvodníky. Mějte na paměti, že vás Sony nikdy nebude kontaktovat jakýmkoliv způsobem, včetně e-mailu a telefonu, s dotazem o číslo kreditní karty, číslo sociálního zabezpečení nebo kvůli jiným osobním informacím. Pokud vás někdo požádá o tyto informace, můžete si být jistí, že tato osoba nemá nic společného s firmou Sony."

"Po obnovení služeb PlayStation Network a Qriocity doporučujeme okamžitou změnu hesel."

"Rovněž doporučujeme chovat se obezřetně a prozkoumat výpis kreditních karet."

"Děkujeme vám za vaši trpělivost. Litujeme této nepříjemnosti. Naše týmy nepřetržitě pracují na obnovení služeb. Společnost Sony bere ochranu informací velmi vážně a bude i nadále pracovat na zajištění tohoto opatření. Poskytnout kvalitní a bezpečnou zábavu je pro naše zákazníky nejvyšší prioritou."

Jakmile se objeví nové informace, budeme vás informovat prostřednictvím novinek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama