Novinka Oficiální video průvodce konzolemi Xbox Series X/S

Oficiální video průvodce konzolemi Xbox Series X/S

Martin Pritula

Martin Pritula

Platformy Xbox Xbox Series X|S

Přehledný souhrn všech důležitých informací o Xbox Series X/S.

Reklama

Nové konzole Xbox Series X/S vyjdou 10. listopadu, a proto jsme se dočkali nového, 14 minut dlouhého videa, ve kterém je shrnuto vše, co potřebujeme o obou konzolích vědět.

První věcí, jenž nám je ve videu představena je nové UI a UX. Cílem hlavní obrazovky je poskytnout rychlý přístup k vašim hrám, ale zároveň vás umožnit snadno nalézt nové tituly, které by stály za zahrání. Novinkou v UI jsou i dynamické tapety, které budou na nových Xboxech k dispozici v mnoha různých barvách.

Oficiální video průvodce konzolemi Xbox Series X/S

Další část videa se už věnuje samotným hrám a začíná u Gears 5, což je hra, která se dá považovat za grafický benchmark současné generace konzolí, minimálně co se first-party her od Microsoftu týče. Tato hra tedy vypadala velmi dobře už při vydání, nicméně nyní běží na Xbox Series X ve 4K/60FPS, a to vše s mnohem lepšími texturami a detaily - v multiplayeru se ale vývojářům podařilo dostat na 120 FPS.

Oficiální video průvodce konzolemi Xbox Series X/S

Následuje představení rychlého menu, které pozastaví hru a nabídne vám přístup k těm nejdůležitějším informacím – dozvíte se tak například jaké hry hrají vaši přátelé aniž byste se museli vrátit na domovskou obrazovku, ale spravovat zde můžete i zprávy, achievementy. Dále se dočkáme i představení novinky zvané Quick Resume, jenž vám umožní plynule přepínat mezi jednotlivými hrami. Pokud máte často rozehraných více her zároveň, pak tuto funkci jistě uvítáte, neboť díky ní můžete přeskočit i načítací obrazovky a vrhne vás rovnou fáze hry, ve které jste předtím skončili.

Při tomto představení se ale nezapomnělo ani na funkci Auto-HDR, která vylepší i starší tituly, které i zde díky podpoře zpětné kompatibility bez problémů spustíte. Následně se můžete podívat na ukázku nového ovladače a mnoho dalšího.

Na celé video se můžete podívat výše.

Xbox Series X/S, hry a příslušenství si můžete předobjednat v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama