Ohlédnutí za ságou The Elder Scrolls nabízí miniaturní střípky z vývoje šestého dílu
The Elder Scrolls VI Novinka Ohlédnutí za ságou The Elder Scrolls nabízí miniaturní střípky z vývoje šestého dílu

Ohlédnutí za ságou The Elder Scrolls nabízí miniaturní střípky z vývoje šestého dílu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Tvůrci hodlají využít technologii fotogrammetrie a ve hře uvidíme slavnou babičku Shirley Curry.

Reklama

Na Zingu jste na začátku týdne mohli postřehnout informaci, že sága The Elder Scrolls slaví 25. narozeniny. Společnost Bethesda nám tuto skutečnost připomínala celý týden a součástí oslav byla i včerejší přednáška na akci PAX East, na níž se vývojáři z Bethesdy za celou sérií ohlíželi. V rámci tohoto ohlédnutí vydali i nové video, které připomíná všechny klíčové díly The Elder Scrolls, tedy Arenu, Daggerfall, Morrowind, Oblivion, Skyrim, Online, Legends a Blades. Autoři videa kladli velký důraz také na práci a dlouholetý zápal komunity a na co nejdůkladnější přehlížení těch méně úspěšných dílů, a to Redguard a Battlespire.

Touto formou jsme se dočkali také několika střípků z vývoje očekávaného a zatím nepřiblíženého The Elder Scrolls VI. Nečekejte zázraky. Vývoj není v nijak pokročilé fázi, koneckonců se nyní Bethesda Game Studios stále soustředí na podporu Falloutu 76, po němž přijde na řadu vesmírné RPG Starfield a teprve pak dojde na šestý díl The Elder Scrolls. Minimálně jsme se ale opět dočkali ujištění, že se ve studiu už nyní pracuje na nových technologiích, které budou Starfield a The Elder Scrolls VI pohánět.

Jak už víme z dřívějška, Bethesda podle všeho neplánuje zcela nový engine, spíše bude opět vylepšovat prehistorický Creation Engine vycházející z ještě staršího GameBrya, který pohání všechny číslované díly The Elder Scrolls počínaje Morrowindem, stejně jako Fallout 3, New Vegas, 4 a 76. Mezi ta vylepšení přitom patří třeba podpora skenování reálných objektů pomocí fotogrammetrie, díky čemuž mají ve hře různé předměty nebo prvky prostředí vypadat skoro jako ve skutečnosti.

Fanoušci navíc uspěli s peticí, která měla přesvědčit Bethesdu, aby se v dalším díle The Elder Scrolls objevila Shirley Curry, jíž internet přiřknul jméno Skyrim Grandma, protože Skyrim už hraje celé roky a své zážitky a dobrodružství během hraní pravidelně sdílí s fanoušky prostřednictvím YouTube. Zaměstnanci Bethesdy Game Studios si tedy Shirley pozvali do studia, aby ji mohli naskenovat, takže se skutečně objeví v nové The Elder Scrolls hře, s největší pravděpodobností už v šestém díle. Zatím není jasné, jestli bude její tvář využita pro NPC nebo možnou podobu hratelné postavy, byť sama Shirley Curry si ale zjevně představuje spíš tu druhou možnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama