Outriders se stále nezaplatili
Outriders Novinka Outriders se stále nezaplatili

Outriders se stále nezaplatili

Filip Svoboda

Filip Svoboda

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Nepomohlo ani placené rozšíření.

Reklama

Finanční neúspěch looter-shooteru Outriders dostává další rozměr. Jak si všiml magazín TweakTown, polští vývojáři ze studia People Can Fly v rámci finančních výsledků uvádí, že neobdrželi od Square Enixu – vydavatele hry – do konce března žádnou platbu. Autorům má připadnout přesné procento zisku, takže Outriders jsou prokazatelně ztrátoví.

Naposledy jsme se dozvěděli, že se Outriders nepodařilo zaplatit v kalendářním roce 2021, tedy devět měsíců po vydání. Na situaci nezměnil nic ani více než rok, ani placené DLC Worldslayer, za které si vydavatel účtoval 40 dolarů. V prodejích titulu uškodilo také zařazení do Game Passu v den vydání, Square Enix si přitom krok pochvaloval.

Selhání Outriders po finanční stránce (i přes poměrně příznivé recenze a zájem hráčů) symbolizuje problémy Square Enixu, které vyvrcholily loňským prodejem tří velkých západních studií. People Can Fly se pak i po rozvázání spolupráce s Take-Two Interactive chtějí zaměřit na vlastní vydávání her. Navzdory tomu nedávno oznámili, že pracují na hře pro Microsoft.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama