Outriders si na sebe nevydělali, budoucnost hry je ohrožena
Outriders Novinka Outriders si na sebe nevydělali, budoucnost hry je ohrožena

Outriders si na sebe nevydělali, budoucnost hry je ohrožena

Filip Svoboda

Filip Svoboda

16
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Jde o další komerční neúspěch pro Square Enix.

Reklama

Nová finanční zpráva polského studia People Can Fly přináší špatné zprávy, všiml si web Tweak Town. Vývojáři prozrazují, že v roce 2021 byl jejich looter shooter Outriders ztrátový. Po finančních neúspěších v podobě Marvel's Avengers a Guardians of the Galaxy jde o další ránu pro vydavatele Square Enix.

„[Neobdrželi jsme] od vydavatele žádné licenční poplatky za období do 31. prosince 2021, což znamená, že k datu účetní závěrky čisté výnosy z prodeje Outriders nestačily k pokrytí nákladů a výdajů vynaložených vydavatelem na vývoj, distribuci a propagaci,“ popisují situaci vývojáři.

Studio by také podle vlastních slov mohlo odmítnout pracovat na dalším obsahu pro Outriders a vydavatel by mohl budoucí vývoj svěřit jinému ze svých studií, vlastní totiž na značku a její vydávání plná práva.

Square Enix si dříve paradoxně chválil zařazení Outriders do předplatitelské služby Game Pass, které nakonec mohlo hře – alespoň pokud jde o prodeje – zlomit vaz. Přitom si hra díky pravidelným updatům a rozšířením udržuje relativně slušnou hráčskou základnu a i přes kostrbatý start sbírala v recenzích, včetně té naší, vcelku vysoké známky. K tomu všemu má na konci června vyjít placená expanze Worldslayer.

Informace přichází krátce poté, co společnost Square Enix prodala tři svá studiaEidos-Montréal, Crystal Dynamics a Square Enix Montréal evropskému Embraceru. S nimi přišla i o slavná jména jako Tomb Raider nebo Deus Ex. Outriders jsou jednou z posledních západních značek, které si japonský vydavatel ponechal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama