Oznámen audio příběh Dead Space: Deep Cover
Dead Space Novinka Oznámen audio příběh Dead Space: Deep Cover

Oznámen audio příběh Dead Space: Deep Cover

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1

Zaměří se na Unitologii a vyjde příští rok.

Reklama

Letos v lednu jsme se dočkali velmi povedeného remaku prvního dílu survival hororu Dead Space, který si od nás v recenzi odnesl 9 bodů z 10 (a věnovali jsme mu mimochodem také technický rozbor). Nyní se zdá, že oživení série ze strany EA nebylo jednorázovou záležitostí, neboť byl oznámen nový projekt, byť výrazně menšího rázu.

Nese název Dead Space: Deep Cover a jde v podstatě o rozhlasovou hru ve formě podcastu. Stojí za ní společnost Cineverse, respektive její odnož Bloody Disgusting, jež se zaměřuje na horory. Scénář píše Ben Counter, který má na kontě například různá díla spadající do série Warhammer 40,000 či podcast Out of Place.

Příběh se točí okolo novinářky jménem Emmeline Ayuba, která pátrá po své sestře, jež se údajně připojila k místní unitologické církvi. Emmeline tak záhadný svět této církve začne zkoumat a odhaluje interní konflikty, zvláštní zvyky a osobní oběti, které musí udělat, aby mohla svou sestru znovu vidět.

Unitologie je jedním z ústředních témat celé série Dead Space a už v remaku se na ni vývojáři z Motive zaměřili mnohem víc, než jak tomu bylo v originále. Ve dvojce navíc hraje ještě podstatnější roli, připravuje si tedy studio Motive půdu pro předělávku hry Dead Space 2?

Na to si holt budeme muset počkat. Podcast Dead Space: Deep Cover má každopádně vyjít v prvním čtvrtletí příštího roku, přičemž dorazí na Spotify, Apple Podcasts a další platformy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama