Oznámen hraný film podle Resident Evilu
Filmy/Seriály Resident Evil Novinka Oznámen hraný film podle Resident Evilu

Oznámen hraný film podle Resident Evilu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

12

Půjde o adaptaci prvních dvou her.

Reklama

Fanoušci survival horrorové série Resident Evil se můžou radovat. Po oznámení hraného seriálu v produkci Netflixu a animovaného seriálu Infinite Darkness, na kterém dělá mimo jiné i samotný Capcom, je tu oznámení další. Tentokrát jde o hraný film, o němž jsme už nějakou dobu věděli, až teď jsme však dostali podrobnější informace.

Na starosti ho má společnost Constantin Film a režišerém je Johannes Roberts, který má na kontě například snímek 47 metrů. Producentem je pak Robert Kuzler. Film se bude odehrávat v roce 1998 ve městě Raccoon City, kam jsme se mohli podívat ve hrách Resident Evil 2 a 3. Z vyjádření Kulzera se zdá, že se ve filmu objeví i slavné Spenserovo panství, jenž je hlavním dějištěm prvního Resident Evilu. Už teď máme potvrzeno, že se ve snímku objeví hned několik známých postav z této série a víme i jména herců. Claire Redfield si zahraje Kaya Scodelario, jejího bratra Chrise ztvární Robbie Amell, Jill Vallentine zase herečka Hannah John-Kamen a trojici hrdinů doplní Avan Jogia jako Leon S. Kennedy. Ze záporných rolí se ve filmu objeví Albert Wesker v podobě Toma Hoppera a také William Birkin, kterého si zahraje Neal McDonough.

"S tímto filmem jsem se chtěl opravdu vrátit k prvním dvěma hrám a napodobit děsivý zážitek, který jsem při jejich hraní měl. Zároveň chci odvyprávět příběh o malém umírajícím americkém městě, který bude relevantní i pro dnešní publikum," řekl režišér Johannes Roberts.

Kdy přesně se filmu dočkáme, to zatím nevíme. Vypadá to ale, že značku Resident Evil čeká zářná budoucnost. Kromě dvou seriálů a tohoto filmu je totiž samozřejmě ve vývoji hra Resident Evil Village, která vyjde příští rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama