Oznámen next-gen upgrade a PC Enhanced Edition pro Metro Exodus
Novinka Oznámen next-gen upgrade a PC Enhanced Edition pro Metro Exodus

Oznámen next-gen upgrade a PC Enhanced Edition pro Metro Exodus

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

10
Platformy Linux Linux PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple Mac

Na co se můžeme těšit u vylepšené verze?

Reklama

Vývojářské studio 4A Games a vydavatelé z Deep Silver oznámili vylepšenou edici hry Metro Exodus pro next-gen konzole, tedy PlayStation 5 a Xbox Series X|S, ale také pro PC s podporou ray-tracingu. Celý tento upgrade bude poskytnutý v den vydání zdarma všem stávajícím majitelům hry.

V případě konzolí PlayStation 5 a Xbox Series X poběží Exodus v rozlišení 4K při 60 fps, zatímco u Xbox Series S vše poběží v 1080p při 60 fps. Všechny verze potom budou využívat ray-tracing a globální osvětlení, a to jak u základní hry, tak u DLC rozšíření. Textury budou vykreslovány ve 4K a časy načítání budou samozřejmě zkráceny. Příjemnou informací je i využití jednotlivých funkcí u ovladačů každé platformy, například využití prostorového zvukového systému u Xbox ovladače a haptická podpora ovladače DualSense u PlayStationu 5. Novinkou bude také možnost ve hře změnit FOV.

Verze pro PC mezitím standardně vyžaduje GPU kompatibilní s ray-tracingem. Kromě všech vylepšení viděných ve verzích pro konzole má upgrade na PC také pokročilé odrazy paprsků a podporu technologie DLSS 2.0 od Nvidia. Tyto změny jsou natolik zásadní, že při vydání tohoto vylepšení bude hra přidána do vaší knihovny jako samostatná nová hra.

Oznámen next-gen upgrade a PC Enhanced Edition pro Metro Exodus

Přesné datum vydání zatím není stanovené, ale PC verze je naplánovaná někdy na jaro 2021. Konzolová verze potom bude následovat později v tomto roce.

Rovněž bylo oznámeno vydání hry Metro Exodus v březnu pro Mac a později v tomto roce také pro Linux.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama