Novinka Oznámen polský survival horor Holstin

Oznámen polský survival horor Holstin

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Láká na mysteriózní příběh a pixel-artovou grafiku s moderními prvky.

Reklama

Přestože survival horor nyní zažívá velkolepý návrat především na poli velkých blockbusterů, neměli bychom zapomínat ani na menší tituly. Jedním takovým je hra Holstin od polského studia Sonka, která vzniká už nějakou dobu, ale nyní byla představena světu prvním oficiálním trailerem.

Holstin se odehrává v listopadu 1992, přičemž hlavní lokací má být malé, izolované město v Polsku s názvem Jeziorne-Kolonia. Právě tam záhadně zmizel Bartek, přítel hlavního hrdiny, a my tak budeme následovat jeho stopy, abychom odhalili, jak se vůbec do města dostal a proč se mu nikdy nepovedlo dostat ven.

S tímto místem ale už od začátku není něco v pořádku. Budovy, lidé a příroda se podle autorů rozpadá zevnitř. Právě místní budeme potřebovat k našemu vyšetřování, ale nejsou příliš sdílní, takže budeme muset přistoupit na jejich představy a způsob myšlení. Samozřejmostí jsou pak pro tento žánr typické hádanky či omezené zásoby a zbraně, které budeme potřebovat pro boj se zdejšími monstry.

Po technické stránce se Holstin chlubí pixel-artovou grafikou, jež je doplěna o dynamické nasvícení a volnou kamerou, na rozdíl od spousty jiných her podobného ražení. Dále pak stojí za to doplnit, že titul nabídne anglický i polský dabing.

Datum vydání bohužel neznáme, už v lednu se nicméně dočkáme dema, jež nastíní celkovou atmosféru a hratelnost.

Holstin míří na PC a neupřesněné konzole. Hru si můžete přidat do seznamu přání na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama