Oznámen remake komiksové střílečky XIII
XIII Novinka Oznámen remake komiksové střílečky XIII

Oznámen remake komiksové střílečky XIII

Michal Burian

Michal Burian

3
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Kultovka z roku 2003 se letos vrátí.

Reklama

Kultovní komiksová first-person střílečka XIII z roku 2003 dostane 13. listopadu letošního roku remake. Oznámen byl společnostmi Microids a PlayMagic pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

„Myšlenka na remake přišla přirozeně. Cítili jsme, že tato jedinečná příběhová FPS chybí v dnešním herním průmyslu. Našim cílem je přinést zajímavý příběh XIII nové generaci hráčů s nejlepší možnou grafikou a animacemi,“ uvádí tisková zpráva. Původní hra vyšla na GameCube, PlayStation 2, Xbox a PC od Ubisoftu, vývoj měla na starost studia Southend Interactive a Ubisoft Paris.

XIII vychází z komiksu vytvořeného Belgičany Jean Van Hammem a Williamem Vancem a děj je inspirován knižní sérií o legendárním zabijákovi Jasonu Bourneovi od Roberta Ludluma. Prvních pět dílů komiksu bylo adaptováno do stejnojmenné videohry.

Střílečka XIII vypráví příběh hlavního hrdiny jménem Thirteen, který se probouzí zraněný na pláži bez vzpomínek na minulost. V tom mu jdou po krku neznámí vojáci, údajně jste měli zabít amerického prezidenta. V ten moment začíná cesta za poznáním vlastní minulosti a zjištěním, co vlastně znamená tetování "XIII" na jeho rameni. Hra se odehrává na 34 levelech plných střílení a grafika je ve stylu cel-shaded.

Pokud tvůrci skutečně pracují na remaku, mělo by to znamenat, že se nedočkáme nejen moderní grafiky a animací, ale i výrazného vylepšení původní verze, případně nějakého nového obsahu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama