The Sinking City 2 Novinka Oznámen survival horor The Sinking City 2, dosud nejambicióznější titul od Frogwares

Oznámen survival horor The Sinking City 2, dosud nejambicióznější titul od Frogwares

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Po vyhraném sporu o práva na značku se dočkáme pokračování.

Reklama

Ukrajinský tým Frogwares to v posledních letech kvůli trvající ruské invazi nemá jednoduché, ale přesto nadále pracuje na nových projektech. Loni jsme se dočkali remaku Sherlock Holmes: The Awakening a na dnešní akci Xbox Partner Preview došlo na oznámení nového titulu, podrobnosti jsme se dozvěděli prostřednictvím Xbox Wire.

Jde o pokračování Lovecraftovými díly inspirované detektivní adventury The Sinking City z roku 2019. Hru tehdy vydávala společnost Nacon, se kterou se ale vývojáři nepohodli a několik let trval spor o práva na tuto značku. Letos v lednu byl však ukončen a vývojáři vzešli vítězně, a tak se už o dva měsíce později rozhodli oznámit druhý díl.

Podle Frogwares jde o velký milník. Vůbec poprvé se chtějí plně ponořit do žánru survival hororu (dosud spíš jen implementovali některé jeho prvky) a zároveň konečně přechází na novou technologii – Unreal Engine 5. Podíváme se do Ameriky dvacátých let minulého století, konkrétně do fiktivního města Arkham. Opět na nás samozřejmě čekají monstra, ale hlavní hrdina je tentokrát někdo nový, zatím žádné podrobnosti o něm neznáme.

Hlavní část hratelnosti má oproti prvnímu dílu tvořit souboj a průzkum. Vyšetřování ve hře pořád je, ale nově je zcela volitelné, takže ho můžete úplně vynechat. Může se vám nicméně vyplatit, protože vás některé stopy mohou přivést na alternativní cesty skrz město či vám odhalí slabinu bosse.

Na projektu studio začalo pracovat těsně před začátkem války v únoru 2022, kvůli které vývojáři museli na nějakou dobu hru opustit. Nyní se ale k The Sinking City 2 vrátili a jsou připraveni titul dokončit.

Stejně jako v případě remaku Sherlocka se Frogwares opět rozhodli využít kampaň na Kickstarteru, aby mohli kvůli ztíženým podmínkám celý projekt ufinancovat. Spuštěna zatím ještě nebyla, dalších informací se ale dočkáme už brzy.

The Sinking City 2 dorazí příští rok na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Hru si zatím můžete přidat do wishlistu na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama