Novinka Oznámena Ace Attorney Investigations Collection, dorazí už v září

Oznámena Ace Attorney Investigations Collection, dorazí už v září

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Na západ přinese i druhý díl, fanoušci si musí zvyknout na nová jména.

Reklama

Včerejší informace insiderů se potvrdily, Capcom na dnešním Directu skutečně oznámil další Ace Attorney kolekci, tu úplně poslední, která mu ještě zbývala. Nese název Ace Attorney Investigations Collection a nabídne oba díly z této spin-off minisérie, které vyšly v roce 2009, respektive 2011 na Nintendo DS. Zatímco první díl tehdy vyšel i na západě, pro Investigations 2 to bude světové vydání premiéra, původně totiž hra vyšla pouze v Japonsku.

Dějově jsou oba díly zasazeny krátce po konci třetího dílu hlavní série, Trials and Tribulations, ale na rozdíl od ostatních dílů si v Investigations zahrajete za žalobce Milese Edgewortha. Náplní navíc nejsou přímo soudy, ale, jak už název napovídá, vyšetřování míst činu a vyslýchání svědků. Oproti klasickým dílům se navíc můžete v prostředí volně pohybovat.

Kolekce slibuje především silně vylepšený vizuál díky úplně novým spritům, ale také lepším animacím. Pokud by vám však z nějakého důvodu nová podoba neseděla, můžete si hru přepnout do původní, pixel-artové verze. Stejně jako předchozí kolekce pak novinka nabídne několik QoL vylepšení, kompletní soundtrack (včetně několika nových verzí skladeb), artworky a další bonusy.

Fanoušci série budou vědět, že pro druhý díl už dlouho existuje fanouškovská lokalizace. Stejně jako v případě překladu TGAAC se ale Capcom nerozhodl s autory domluvit, a místo toho nabízí druhý díl kompletně nový překlad. Hra tak nese podtitul Prosecutor's Gambit místo Prosecutor's Path, ze soudkyně Justine Courtney je Verity Gavelle a obhájce Raymond Shields má nově jméno Eddie Fender. Asi nejhůř hráči nesou změnu poněkud hloupého a naivního mladého žalobce, který se ve fanouškovské lokalizaci jmenoval Sebastian Debeste, v oficiálním překladu je to ale Eustace Winner.

Ace Attorney Investigations Collection dorazí už 6. září na na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama