Oznámena Dota 2 Reborn, souvisí s novým enginem
Dota 2 Novinka Oznámena Dota 2 Reborn, souvisí s novým enginem

Oznámena Dota 2 Reborn, souvisí s novým enginem

Martin Cvrček

Martin Cvrček

8

Dota 2 Reborn přinese změny v uživatelském rozhraní, přechod hry na Source 2 engine a Custom Games. Už příští týden bude k dispozici otevřená beta.

Reklama

Valve je jiné, paní Gumpová. Zatímco ostatní studia si všechna svá esa v rukávu šetří na E3, Valve na největší herní výstavu jako vždy kašle, i když mnoho hráčů doufalo, že E3 bude skvělou příležitostí pro prezentaci Source 2 enginu. Místo toho představí engine ve formě aktualizace pro Dotu 2. O tom už víme nějakou dobu, až teď jsme se ale dozvěděli, že se tak stane příští týden.

Přechod na nový engine bude součástí iniciativy známé jako Dota 2 Reborn. Ta kromě nového enginu přinese změny v uživatelském rozhraní hry a také oficiální podporu Custom Games, tedy vlastních herních režimů.

Dota 2 Reborn bude k dispozici už příští týden, ale zatím jen v podobě otevřené bety. Betatest opustí někdy po konci letošního ročníku turnaje The International, tedy po 8. srpnu.

Pokud chcete vidět chystané novinky v pohybu, zatím se můžete podívat na nové uživatelské rozhraní. Na začátku příštího týdne se Valve zaměří na Custom Games a později v týdnu dojde k přiblížení nového enginu a vydání otevřené bety. Alespoň to doufáme, známe přece Valve a jeho pojem o čase. Přechod Doty 2 na nový engine byl koneckonců původně plánován už na první čtvrtletí letošního roku.

Znovu ale musíme připomenout, že od Doty 2 není moudré očekávat plnou prezentaci Source 2 enginu. Pravděpodobně půjde jen o první vlaštovku a způsob, jak snadno dostat engine mezi lidi a otestovat jeho základní možnosti v čele s mnohem lepší podporou moddingu (proto se asi o Custom Games mluví až nyní).

Podle záznamů z databáze Steamu to nicméně vypadá, že po uvedení nového enginu budou k dispozici dvě různé verze hry - jedna běžící na původním Source enginu a druhá na Source 2. Teoreticky tedy může dojít ke štěpení komunity, ale zdá se nepravděpodobné, že by ve Valve chtěli dlouhodobě provozovat dvě různé verze jedné jediné hry. Je tedy možné, že v období bety budou k dispozici dvě verze hry a po skončení betatestu se vše sjednodí formou aktualizace. Skutečnost ale ukáže až čas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama