Oznámena Forza Motorsport 6
Forza Motorsport 6 Novinka Oznámena Forza Motorsport 6

Oznámena Forza Motorsport 6

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

15

Na americké autoshow byl oznámen další díl série, která přinesla motorsport na konzole Xbox a bude obsahovat nové super ostré Fordy.

Reklama

V americkém městě Detroit právě probíhá tradiční NAIAS, tedy North American International Auto Show. Průmyslový Detroit má dlouho tradici takovýchto výstav, kdy první v roce 1899 pořádal velký fanda automobilismu William Ernest Metzger. Je to jedna z mála amerických výstav, kterou podporuje evropská Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles založená v roce 1919. Tudíž se jedná o opravdu velice důležitou výstavu na úrovni legendární ženevské Salon International de l'Auto (pořádané tradičně v březnu).

Na letošním ročníku si odbylo premiéru několik vozů, které navazují a částečně remakují své legendární předchůdce. Například Ford GT či Acura NSX (Acura je značka luxusních vozů Honda určená pro americký trh).

Pro nás hráče je důležitější Ford GT, který se vrací k odkazu Ford GT40, což byla odpověď Henryho Forda na odmítnutí Enzo Ferrariho prodat mu svou automobilku. A odpověď to byla hodně tvrdá - Ford F40 v šedesátých letech si dával Ferrari ke snídani. Hodně tomu pomohl legendární Carroll Shelby. Protože každou legendu je třeba vytěžit až do dna, Ford se k GT vrátil na začátku 21. století a v roce 2002 v Detroitu představil GT40 Concept, ze kterého pak o dva roky vznikl produkční Ford GT. Označení GT40 v té době držela firma Safir GT40 Spares, se kterou se nějak Ford nedokázal dohodnout a proto se pozměnilo označení. Ford GT se nachází na obálce hry Gran Turismo 4 a jeho tvůrce Kazunori Yamauchi vlastní dokonce dva kousky ve své sbírce.

A s představením nového Forda GT rovnou Microsoft oficiálně oznámil Forza Motorsport 6, na jehož obálce bude právě tento americký silák. Ve hře se objeví také super ostré Ford F-150 Raptor a Shelby GT350R Mustang, které byly rovněž představeny včera v Detroitu.

Bohužel nebylo zatím oznámeno datum vydání. Ale jelikož letos v květnu to bude 10 let od vydání prvního dílu, tak hra s vysokou pravděpodobností vyjde ještě letos. Ovšem už je těžší odhadovat, zda jí vydají ještě v květnu, čímž bude přímo konkurovat Project CARS, anebo až na přelomu října a listopadu, jako tomu bylo u předchozích dílů. Spíše to bude tak, že v květnu bude trailer, následně se Forza 6 v červnu představí na E3 v Los Angeles ve formě hratelného dema a samotná hra vyjde v listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama