Oznámeno hororové survival dobrodružství Draugen
Draugen Novinka Oznámeno hororové survival dobrodružství Draugen

Oznámeno hororové survival dobrodružství Draugen

Michal Burian

Michal Burian

10

V kůži amerického fotografa se ponoříte do nejhlubších a nejtemnějších tajemství rybářské komunity, kde záhadně zmizela každá duše. Příběh je inspirován norskou mytologií.

Reklama

Tvůrčí celek z týmu Red Thread Games (Dreamfall: The Longest Journey) obdržel od norského filmového institutu grant v hodnotě 144 tisíc amerických dolarů na podporu vývoje projektu Draugen. Půjde o survival hororovou adventuru z pohledu první osoby odehrávající se v roce 1920 v horách a fjordů na západním pobřeží Norska.

Příběh je inspirovaný skandinávskou literaturou, legendami a pohádkami, stejně tak norskou mytologií a islandskými ságy. Vše se odehrává v roce 1920, kde se vžijete do amerického fotografa, botanika a entomologa. Z jeho očí se ponoříte do nejhlubších a nejtemnějších tajemství rybářské komunity, kde záhadně zmizela každá duše.

Budete prozkoumávat malou osadu, hledat stopy a vzpomínat. Odkryjete strašnou tragédii a dozvíte se o historii obce a jejich obyvatel.

Hra toho pochopitelně skrývá mnohem víc. Na to ale budete muset přijít a postupně to objevit. Například budete zjišťovat, kdo je žena v černém pozorující vás z dálky. Kdo je holčička zpívající ukolébavky? Co se ukrývá v chladném černém moři?

Zaujaly vás otázky? Pak vás jistě bude zajímat, co znamená samotný název hry. Draugen vychází z norského slova Draug, což je nemrtvý tvor z norské mytologie. Draug se vyskytuje na dně moře, kde střeží poklady a tajemství, které byly pohřbeny společně s ním. Tajemství bude chránit za každou cenu. Alespoň jsme se dozvěděli odpověď na poslední otázku.

Draugen je v současné době ve vývoji pro PC, Mac, Linux a next-gen konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama