TLOU II Remastered Novinka Oznámeno: The Last of Us Part II Remastered

Oznámeno: The Last of Us Part II Remastered

Jan Urbančík

Jan Urbančík

14
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Vylepšená verze přinese roguelike režim či nové lokace.

Reklama

Aktualizace:

Sony právě remaster oficiálně oznámila, potvrdily se všechny uniklé podrobnosti. Zároveň byl potvrzen upgrade (za 10 dolarů) pro majitele původní hry a po technické stránce několik zobrazovacích režimů: Fidelity s nativním 4K a 30 FPS, Performance s upscalovaným 4K (ze 1440p) v 60 FPS a odemčený režim pro monitory či televize s podporou VRR. Vývojáři slibují také textury s vyšším rozlišením, vyšší vykreslovací vzdálenost, lepší stíny, vyšší sampling rate animací a další vylepšení.

Oznámeno: The Last of Us Part II Remastered

Původní článek:

V pátek ráno jsme psali o tom, že se v PS databázi objevila nativní PS5 verze akční adventury The Last of Us Part II (naši recenzi původní verze hry si můžete připomenout zde). A přestože oficiálně stále na oznámení nedošlo, magazínu Insider Gaming se povedlo nejenom získat nové informace a datum vydání, ale rovnou také trailer, na který se můžete podívat níže.

Podle informací insidera Toma Hendersona se titulu, který nese název The Last of Us Part II Remastered, dočkáme 19. ledna 2024. Po technické stránce máme očekávat neupřesněná grafická vylepšení, rozlišení 4K (v popisu se uvádí "Fidelity Mode", takže možná pouze ve 30 FPS), rychlejší načítací časy a plnou podporu ovladače DualSense.

Remaster ale zdaleka nekončí jenom u vylepšení, přinese totiž poměrně velkou porci nového obsahu. Předně je to roguelike režim s názvem No Return. V něm se snažíte přežít, jak nejdéle to půjde, přičemž procházíte náhodně generovanými střetnutími s nepřáteli, a nakonec vás čekají boss fighty. Budeme moct hrát za různé postavy s unikátními vlastnostmi, přičemž vývojáři lákají i na několik nespecifikovaných postav, za které jsme si v sérii ještě nikdy nezahráli.

Dále Naughty Dog slibuje několik nových lokací s označením "Lost Levels", které byly připravovány, ale nakonec se do původní hry nedostaly. K dispozici bude také několikahodinový namluvený komentář, jenž přináší náhled do celého vývoje. Kromě toho jsou tu pak nové možnosti při hraní na kytaru, několik nových možností přístupnosti a nové skiny pro Ellie i Abby.

Celkově vzato je to poměrně velká porce obsahu. Zatím ale nevíme, kolik remaster bude stát, a zda půjde koupit pouze zvlášť, nebo bude k dispozici také upgrade pro majitele původní hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama