Palworld už je v hledáčku The Pokémon Company
Palworld Novinka Palworld už je v hledáčku The Pokémon Company

Palworld už je v hledáčku The Pokémon Company

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Podobnost s Pokémony bude společnost zkoumat.

Reklama

The Pokémon Company vydala krátké prohlášení týkající se aktuálního hitu Palworld. Na podobnost takzvaných Palů v survivalu, který před týdnem vstoupil do early accessu, a Pokémonů, se upozorňovalo už od oznámení hry. S rekordními prodeji dostala kauza nový rozměr. The Pokémon Company (respektive mateřské Nintendo) bude situaci zkoumat.

„Obdrželi jsme mnoho dotazů týkajících se hry jiné společnosti vydané v lednu 2024. Neudělili jsme žádné povolení k použití duševního vlastnictví nebo obsahu značky Pokémon v této hře. Máme v úmyslu prošetřit situaci a přijmout odpovídající opatření, abychom zabránili jakémukoli jednání, které porušuje právo na ochranu duševního vlastnictví souvisejícího s Pokémony. Budeme i nadále pečovat o každého Pokémona a jeho svět a pracovat na tom, aby se svět prostřednictvím Pokémonů spojoval i v dalších letech,“ zní celé vyjádření společnosti.

Míru podobnosti jsme podrobně rozebrali v samostatném textu. Přinejmenším výrazná inspirace je ovšem zřejmá. Palworld navíc není první hrou od studia Pocketpair, která hráčům připomíná jiné populární tituly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama