Paradox Interactive získali práva na Prison Architect
Prison Architect Novinka Paradox Interactive získali práva na Prison Architect

Paradox Interactive získali práva na Prison Architect

Jan Kalný

Jan Kalný

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Vězeňský tycoon nově patří pod tohoto známého vydavatele. Co to znamená pro budoucnost hry i značky samotné?

Reklama

Už je tomu několik let, co velice povedený tycoon Prison Architect vyšel. Co nevidět tomu bude tři a půl roku a od vydání došlo na spoustu nového obsahu, včetně například multiplayeru. Já jsem tehdy hru ve své recenzi vychvaloval snad za všechno a hodnocení 9/10 si odnesla jako nic. I ve světě se jí dařilo a hodnocení 83 na Metacriticu nebo 93% na Steamu to jasně dokazuje.

Oznámení, že vydavatelský dům Paradox Interactive koupili práva na celou značku Prison Architect tak přišlo celkem náhle, ale o nějaké masivní překvapení se nejedná. Už jen z toho důvodu, že Paradox s tvůrci hry, Introversion Software, pracovali na mobilních verzích tohoto projektu.

Nabízí se tedy jedna prostá otázka, a to, co tohle všechno znamená nejen pro samotnou hru, ale i celou značku. Komunitní manažer Paradox Interactive se ve svém prohlášení nechal slyšet, že mají opravdu spoustu nápadů. Slovo „nápadů” přitom jasně zdůraznil. Vývojářský tým Paradoxu se údajně pro inspiraci dívá na několik filmů o úniku z vězení a už mají nakoukáno několik sérií seriálu Oz. To jinými slovy znamená, jak také dává najevo tisková zpráva, že se původní vývojáři se hrou loučí a začnou pracovat na něčem úplně novém.

„Prison Architect pro nás byl nesmírně prospěšný projekt. Každý vývojář miluje, když vidí, jak se jeho dílo probudí k životu. A po Early Accessu, vydání na několika platformách a přes desítku updatů jsme na této hře strávili téměř celou dekádu,” prohlásil spoluzakladatel Introversion Software, Mark Morris, ve zmíněné tiskové zprávě. „Myslím, že jsme Prison Architect dovedli tak daleko, jak jsme mohli, a nemůžeme se dočkat toho, kam to dovede tým jako Paradox. Celá tahle věc nám navíc dává možnost pracovat na něčem novém, ale o tom budeme mluvit později.”

Na oznámení pokračování nebo jiného projektu v rámci této série tak (zatím) nedošlo, ale nejspíš nebude trvat dlouho, než něco zajímavého uslyšíme. Už jen proto, že na Facebooku a Twitteru Paradox Interactive poběží během zítřejších pěti hodin odpoledne Q&A. Tak či onak to znamená, že celou značku čeká světlá budoucnost a nejspíš neskončí prvním, byť neuvěřitelně povedeným prvním dílem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama